18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 10-12-2021 22:24:00

Verslag en Foto's : ADO buigt achterstand tegen Jong AZ om in winst

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis met 3-2 gewonnen van AZ, nadat het in de tweede helft in vijf minuten de 1-2 achterstand omboog in 3-2.

Trainer Ruud Brood wilde dezelfde opstelling het veld insturen als afgelopen maandag tegen jong FC Utrecht , alleen was er tijdens de warming-up een afvaller. Breinburg haakte noodgedwongen af, Asante mocht zijn plaats innemen.

De Alkmaarse ploeg voerde vanaf het begin van de wedstrijd de druk op, toch wist ADO kansen te creëren. Na een kwartier speeltijd wist Besuijen de bal voor te geven, maar zag zijn bal niet  verlengd worden. In de rebound wist Kemper de bal weer door naar Besuijen te geven, die kopte echter in de handen van keeper Westerveld.
ADO kwam 10 minuten later toch op voorsprong door Verheydt, die op aangeven van Matthys die samen met Kemper de aanval op links opzette, de bal in de touwen schoot: 1-0. Verheydt scoorde door dat doelpunt zes wedstrijden op rij. Daarmee evenaarde hij het record dat oud ADO speler Lex Schoenmaker in 1969 neerzette.
Lang kon de Haagse formatie niet van het doelpunt genieten, want Buurmeester zette anderhalve minuut later de 1-1 op het scorebord.
Bourard had daarna nog kans om op aangeven van Steijn ADO op voorsprong te zetten, de bal belandde echter tegen de paal.
Vlak voor rust kon Griffith zo maar door de verdediging van ADO heenlopen en bracht AZ op 1-2 voorsprong.

Direct na de thee kwam Elia in het veld voor Asante.
ADO begon scherp aan de tweede helft. Kishna zette voor op Elia, echter zonder resultaat.
Kort na die actie werd er door AZ hands in de 16 meter gemaakt en mocht Verheydt de strafschop nemen. Hij schoot de bal nog wel in de handen van Westerveld, die de bal door de kracht van het schot echter niet vast kon houden: 2-2.
Even later bracht Steijn door een van richting veranderd schot ADO op voorsprong 3-2.
Na deze sterke fase zette AZ weer druk en moest Koopmans een paar keer redding brengen, waarbij hij  een keer geholpen werd door Kemper die bij een grote kans van de tegenstander de bal van de lijn haalde.
Brood wisselde in de 71e minuut Besuijen voor Catic en Bourard voor Michiel Mulder. Even was er verwarring dat Kishna plaats moest maken en die toonde dan ook zijn teleurstelling. Hij mocht echter blijven staan, maar moest er een kwartier later toch uit voor Jonathan Mulder.
In de laatste minuut van de officiële tijd was er nog een kans nadat Elia de bal pasklaar op Catic voorzette die op zijn  beurt een voorzet gaf op Verheydt, maar de aanvaller had die voorzet waarschijnlijk niet verwacht en was daardoor iets te laat om de 4-2 op het scorebord te zetten.

Weer drie punten binnen en dat betekent de zesde overwinning op rij!

Dinsdag wacht het bekerduel thuis tegen Gemert en vrijdag de competitiewedstrijd thuis tegen NAC. Een drukke week dus, maar daarna wacht de korte winterstop.