Datum plaatsing: 06-12-2021 22:10:00

Verslag en foto's: ADO boekt ruime winst bij Jong Utrecht

ADO Den Haag speelde maandagavond uit tegen jong FC Utrecht. De wedstrijd werd door ADO Den Haag met 1-4 gewonnen. Opmerkelijk waren de twee eigen doelpunten van Utrecht die eigenlijk op naam van Kishna hadden moeten komen.

In het lege Galgenwaard dat geteisterd werd door zware regen speelden de nummer 15 van de Keuken Kampioen Divisie tegen de nr. 6.
Precies een jaar geleden speelde ADO ook uit tegen FC Utrecht, maar dan tegen het eerste elftal van de club uit de Domstad. Die wedstrijd eindigde in 1-1. Het haagse doelpunt kwam op naam van Michiel Kramer, die zes minuten voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker intikte.

Trainer Ruud Brood stuurde maandagavond hetzelfde elftal in het veld als vorige week  in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht die met 5-1 door ADO werd gewonnen.

FC Utrecht keeper De Keijzer werd al in de eerste minuten al op de proef gesteld door Verheydt, die met een kopbal zijn team bijna op voorsprong bracht.
In de daarop volgende minuten moest De Keijzer dan wel gaan vissen door notabene doelpunten van zijn eigen spelers. De eer kwam eigenlijk aan Kishna toe, hij schoot in de zevende en vijftiende minuut rakelings langs het doel van de geplaagde keeper en de Utrechtenaren Culhaci en Ikeshita werkten daarop de bal in eigen doel.
Daarna waren er nog kansjes voor Bourard en Verheydt, maar die wisten de kansen niet te benutten.
FC Utrecht kwam beter in het spel en zette druk en had in de 37e minuut een grote kans op een aansluitingstreffer toen Van de Berg de bal op een halve meter naast het doel van Koopmans schoot.

In de rust bleef Bourard in de kleedkamer achter en nam Elia zijn plaats in de tweede helft op het veld in.
ADO kwam al snel op 0-3 doordat Verheydt de bal achter De Keijzer kopte.
De regen was inmiddels overgegaan in natte sneeuw, maar de oranje bal kwam er niet aan te pas.
ADO werd wat slordiger waardoor de thuisploeg wat kansjes kreeg, maar ADO bleef de beste kansen houden. Elia kwam totaal drie maal heel dicht bij een doelpunt. Het was echter Catic, die ingevallen was voor Kishna, die de 0-4 op het scorebord zette.
Net zoals in de afgelopen wedstrijd tegen FC Dordrecht wist ADO echter geen cleen sheet te houden. In de 80e minuut zette Mallahi de stand op 1-4.
In het resterende deel van de wedstrijd viel er niet meer te noteren dat Rottier en M. Mulder nog even speelminuten mochten maken ten koste van Verheydt en Steijn, want aanstaande vrijdag wacht alweer de wedstrijd in eigen huis tegen jong AZ.

ADO won vanavond de vijfde wedstrijd op rij van dit seizoen. Dat is sinds 2011, het jaar van trainer John van den Brom, niet meer voorgekomen.