AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 06-12-2021 09:01:00

Knotsgekke remise voor ADO Vrouwen

Voor voorspellingen kan je beter niet Barbara Lorsheyd raadplegen. Al kan het zijn dat de doelvrouw vanwege haar interlanddebuut van afgelopen maandag nog op een roze wolk zat toen ze op de website van ADO Vrouwen beweerde dat het tegen FC Twente geen doelpuntrijke wedstrijd zou worden.

tekst: Klaas-Jan Droppert

Eenzelfde uitslag zoals de 4-4 eerder dit seizoen in Den Haag? Onmogelijk!

Maar diezelfde uitslag stond ook gisteren in Enschede ook op het bord. Met dank aan Liz Rijsbergen, die in de voorlaatste minuut nog net een gaatje vond om de 4-4 binnen te werken. "Dit was een enorm gekke wedstrijd, waarbij het alle kanten opging. 1-0 achter, dan 1-2 voor, bij rust 2-2, dan 4-2 achter en toch nog gelijkspelen. Opnieuw hebben we laten zien dat we erin geloofden en hebben we ervoor gevochten. Lekker dat het lukt", zegt Rijsbergen na afloop.

Trainer Sjaak Polak moest flink puzzelen voor het duel met de koploper. De lijst met afwezigen was zo groot, dat er louter speelsters van het beloftenelftal op de bank zaten. Wendy Balfoort maakte zodoende als invalster haar debuut.

In de eerste helft zette Fenna Kalma de thuisploeg vanaf de strafschopstip op 1-0. Maar nog voor de pauze zorgden Jolina Amani en Rijsbergen voor een Haagse voorsprong (1-2).

Na rust liep FC Twente naar 4-2 weg, maar een rake vrije trap van Kayra Nelemans en een late goal van Rijsbergen zorgden toch nog voor een punt.