support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 VOL 22 14 7 1 49
2 EXC 21 13 4 4 43
3 EMM 21 13 3 5 42
4 ADO 21 15 2 4 41
5 JAJ 21 12 4 5 40
6 RJC 22 10 7 5 37
7 GRA 22 11 4 7 37
8 EIN 22 10 5 7 35
9 NAC 22 7 8 7 29
10 PSJ 22 8 5 9 29
11 DBO 21 8 3 10 27
12 VVV 22 8 2 12 26
13 AZJ 20 6 4 10 22
14 JUT 22 6 4 12 22
15 MVV 22 7 1 14 22
16 TEL 22 4 9 9 21
17 TOP 21 5 5 11 20
18 HEL 21 5 5 11 20
19 ALM 22 4 5 13 17
20 DOR 21 3 5 13 14
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 29-11-2021 10:45:00

Hattrickheld Sem Steijn: In de KKD kan je niemand onderschatten


Vrijdag ging hij met de wedstrijdbal naar huis. Sem Steijn scoorde voor het eerst drie keer in een betaald voetbalwedstrijd en zorgde er mede daarvoor dat ADO Den Haag ook haar vierde wedstrijd op rij winnend afsloot.


tekst: Glenn Duijzer
 
 
Na Almere City (uit 1-3), VVV-Venlo (thuis 2-0) en Telstar (uit 0-2) was het nu FC Dordrecht dat in het eigen Cars Jeans Stadion met 5-1 werd verslagen.  Daarmee is de eredivisiedegradant in de maand november ongeslagen gebleven. "We hebben onderling afgesproken dat we alles tot de winterstop willen winnen."
 
 
De twintigjarige middenvelder was met een goed gevoel aan de wedstrijd begonnen, vertelde hij tegenover ELF Voetbal, en was na zijn twee treffers voor rust in de tweede helft nadrukkelijk in de voorste linie te vinden. "Ik was zeker op zoek naar die derde treffer. Ik had dat gevoel al in Maastricht tijdens de wedstrijd tegen MVV. Ik wilde ook weleens een bal mee naar huis nemen. Dat gevoel had ik vrijdag weer. Gelukkig dat het nu wel lukte en dan ook nog eens met zo’n vrije trap", aldus Steijn, die van net buiten het strafschopgebied een vrije trap prachtig buiten bereik van doelman Liam Bossin binnenkrulde.
 
Steijn vierde het doelpunt uitgebreid en juichte alsof hij net de winnende treffer scoorde. Of misschien leek het dat zijn schreeuw overal was te horen, omdat het stadion helemaal leeg was. "Dat klopt, maar dat komt ook omdat ik iedere dag train op vrije trappen en dat we dit seizoen niet veel vrije trappen hebben gekregen op deze positie. Ik zeg ook vaak genoeg tegen onze aanvallers, ga nou eens liggen. Dat het dan eindelijk gebeurt en de bal gaat er dan ook nog eens op die manier in, dat is gewoon heerlijk." Op de vraag of hij al eerder driemaal in een wedstrijd scoorde, was hij kort: "Ik heb in de jeugd weleens eerder driemaal in één wedstrijd gescoord, maar nog nooit bij het eerste."
 
 
Vader
Omdat de middenvelder een gewilde speler bij de media was na de wedstrijd, had hij nog geen tijd gehad om zijn telefoon te checken. "Ik heb nog niet naar de appjes gekeken, maar het lijkt wel of de telefoon is ontploft." Het enige Whatsapp-berichtje dat de Haagse middenvelder wel had gelezen, was van zijn vader en oud ADO Den Haag-speler Maurice Steijn. "Wel het appje van mijn vader. Die bestond uit alleen maar hartjes, hij is trots op mij." Dat er binnen de familie een gezonde strijd is tussen de voetbalprestaties is wel duidelijk als Steijn antwoord geeft of zijn vader ooit dezelfde prestatie heeft geleverd? "Ik denk niet dat hij ooit in één wedstrijd driemaal heeft gescoord. Maar hij was een ander type voetballer." Één van de hoogtepunten van vader Steijn moet de winnende treffer zijn tegen FC Barcelona tijdens een oefenwedstrijd in 1999. Een moment dat vaak gebruikt wordt in de vader/zoon strijd. "Logisch, dat zou ik ook steeds aanhalen als ik de winnende treffer tegen Barcelona had gescoord."
 
 
FC Dordrecht 
Vanwege de coronamaatregelen werd de wedstrijd zonder publiek gespeeld. Dat de Haagse aanhang dit seizoen onvoorwaardelijk achter de eigen spelers staat, wordt ook steeds door de spelers bevestigd. Na de nagenoeg perfecte eerste helft, waarin viermaal werd gescoord, volgde een teleurstellende tweede helft. Hierin viel slechts één Haagse treffer te noteren. Had de score hoger uit kunnen vallen als er wel publiek bij aanwezig had mogen zijn? "Ik denk dat de aanwezigheid van het publiek wel van invloed is op de uitslag, ondanks dat we met 5-1 winnen. Maar we kwamen echt de kleedkamer uit dat we er nog een paar bij wilden scoren om aan het doelsaldo te werken en een mooi resultaat neer te zetten." Het laatste woord was zelfs aan de bezoekers, die via Tim Hölscher nog scoorden. "Ja dat is zeker lullig. Ook omdat we voor Luuk Koopmans de nul probeerde te houden, maar we stonden daar niet echt goed. Daar kijken we deze week nogmaals naar terug."
 
 
Leren
Ondanks de 5-1 overwinning moet je altijd kritisch blijven op de zaken, die wat minder gingen. "Op basis van deze wedstrijd kunnen er altijd bepaalde zaken beter, maar het was wel een goede overwinning." Ondanks het scoreverloop is het een vereiste dat een ploeg negentig minuten scherp moet blijven. "Door even niet op te letten, geven we FC Dordrecht de kans om te scoren. Dat liep voor rust nog goed af, maar vlak voor het einde scoorden ze alsnog." Wat een ander leermoment moet zijn, is dat veel spelers in dit soort wedstrijden voor eigen succes gaan. "Dat zouden we niet moeten doen. Je moet elkaar ook een treffer gunnen." Dit had volgens Steijn niet met de leeftijd van veel Haagse spelers te maken. "Je hebt ook spelers van die leeftijd die de bal wel afgeven. Amar Catic kijkt altijd naar een ander en gaat dan pas voor zichzelf."
 
 
Winterstop
Voor ADO Den Haag staat nu een tweetal competitiewedstrijden tegen Jong-teams op het programma. Eerst Jong FC Utrecht-uit, gevolgd door Jong AZ Alkmaar-thuis. Het seizoen wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Hoe kijkt Steijn tegen deze wedstrijden aan? "Die moeten we winnen. Natuurlijk zijn die teams altijd lastig, omdat je vooraf niet weet tegen wie je speelt. Maar we gaan naar Utrecht voor de volle buit." Toen ADO Den Haag na drie wedstrijden met negen punten bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie stond, was de vraag hoeveel punten de spelers hadden verwacht na diezelfde drie wedstrijden. Een half seizoen later worden diezelfde spelers gevraagd hoeveel punten ze de komende drie wedstrijden verwachten te behalen. "We hebben onderling afgesproken dat we alles tot de winterstop willen winnen. Maar om dat hardop te zeggen? Je weet nooit of dat lukt. We hebben te maken met de vorm van de dag. Je weet niet tegen wie we komen te spelen met de Jong-teams en in de Keuken Kampioen Divisie kan iedereen van elkaar winnen. Ook FC Dordrecht hebben we niet onderschat, want als we niet snel scoren dat kan het lastig worden."