Datum plaatsing: 26-11-2021 22:23:00

Verslag en foto's: ADO wint met gemak van FC Dordrecht

ADO Den Haag ontving vrijdagavond FC Dordrecht in het Cars Jeans Stadion. De wedstrijd, die vanwege de coronamaatregelen zonder publiek werd gespeeld, eindigde in 5-1.

Trainer Ruud Brood hield dezelfde basisopstelling aan als vorige week in de uitwedstrijd tegen Telstar. Die wedstrijd eindigde in een  0-2 winst voor ADO.

FC Dordrecht trainer Michele Santoni was vorig seizoen nog assistent van Aleksandar Rankovic en Ruud Brood. Verder ontmoetten de Hagenezen nog een oude bekende: FC Dordrecht speler José Pascual Alba Seva, ofwel Pascu kwam vorig seizoen voor ADO Den Haag uit.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Simon Kistenmaker (81), die in zijn jongere jaren trainer was van een aantal clubs, waaronder FC Dordrecht.

ADO was heer en meester in het eigen stadion. In de vierde minuut had Sem Steijn al kans om de score te openen, op aangeven van Kishna schoot hij in handen van de Dordtse keeper.
Een paar minuten later schoot Steijn ADO toch op voorsprong: 1-0.
Dordrecht speler Donkor had  in de 12e minuut een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal naast het doel van Koopmans.
Het team van Ruud Brood bleef alert, een minuut later kon de keeper van Dordrecht weer vissen. Kishna had zich door de verdediging heen gewerkt en maakte zijn eerste doelpunt van dit seizoen. De aanvaller die met langdurig blessureleed te maken heeft gehad maakte zijn laatste doelpunt op 1 november 2015, 2217 dagen geleden, toen hij in dienst was van Lazio Roma in de wedstrijd tegen AC Milan.
Daarna was Dordrechtspits Donkor opnieuw dicht bij een tegendoelpunt. Koopmans redde op zijn inzet, in de rebound belandde de bal rakelings langs het doel.
ADO ging daarna verder met scoren. Verheydt werkte op aangeven van Besuijen de bal met zijn kont in het doel: 3-0. Even later maakte Steijn zijn tweede doelpunt, na een hakballetje van Kishna zette hij de 4-0 op het scorebord.

Na de thee bracht FC Dordrecht meteen drie wissels in het veld.
ADO die de buit al binnen had wilde de score verhogen. Dat leek Kemper direct na de rust te lukken, maar doelman Bossin wist zijn schot te pareren.
Kemper die last had van zijn enkel werd, toen de tweede helft een kwartier oud was, gewisseld voor Elia, die na zijn invalbeurt vorige week tegen Telstar nu dus voor het eerst in een thuiswedstrijd werd ingebracht.
Even later maakten Kishna en Bourard plaats voor Seedorf en Komljenovic.
Een kwartier voor tijd viel het eerste en laatste doelpunt van ADO in de de tweede helft Steijn scoorde fraai vanuit een vrije trap onhoudbaar in de linkerbovenhoek zijn derde doelpunt van de avond: 5-0.
Brood wisselde daarna Besuijen en Klas voor Van Mil en M. Mulder, maar moest toch nog een tegendoelpunt incasseren. Hölscher zette in de 80e minuut de eindstand van 5-1 op het scorebord.

ADO staat door de winst van vanavond op een fraaie zesde plek met 29 punten uit 17 wedstrijden en daar zijn de zes strafpunten die ADO eerder dit seizoen kreeg al vanaf gehaald.

Volgende week maandag, 6 december, speelt ADO Den Haag uit tegen jong FC Utrecht. Ook die wedstrijd lijkt, gezien de berichtgeving van de overheid in de persconferentie van vanavond, zonder publiek te worden gespeeld.