Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 21-11-2021 15:59:00

Divisie 1 (Onder 21): ADO Den Haag O21 te sterk voor FC Groningen O21

De belangen waren vooraf groot bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag O21 en FC Groningen O21 op De Aftrap in het Haagse Zuiderpark. Het verschil was voor de wedstrijd twee punten in het voordeel van de bezoekers.

tekst: Glenn Duijzer

Aangezien koploper Almere City op het kampioenschap afstevent, gaat het voor de achtervolgers nog alleen om de tweede plaats. Om op die tweede plek te komen moest ADO Den Haag de thuiswedstrijd winnend afsluiten.

ADO Den Haag had gekozen voor om de tegenstander vanaf de start onder druk te zetten en dat resulteerde al na drie minuten in de openingstreffer van Yahya Boussakou (foto). De snelle aanvaller kreeg de bal netjes in de diepte gespeeld door een speler van FC Groningen en schoot de bal netjes langs de uitkomende doelman: 1-0. De 2-0 liet niet lang op zich wachten en het was wederom Boussakou die scoorde uit een mooie steekpass van Finn Dicke.

Dat de bezoekers zich niet zomaar gewonnen gaven, bleek wel uit een hoekschop waarbij de inzet van Maxim Mariani door verdediger Nigel Owusu van de lijn werd gered. Nog voor dat het eerste half uur voorbij was, maakte Elias Ollsson hands in de zestien, waarna arbiter Hardeman resoluut naar de stip wees. De Haagse spits Fabian Shahaj liet deze kans niet onbenut en bracht de stand op een terechte 3-0. Enkele minuten later was het een mooie actie in het Haagse strafschopgebied van Tika de Jonge en Jens Schraven waarbij de laatstgenoemde de 3-1 scoorde. Bij het verlaten van het veld na het rustsignaal kreeg FC Groningen-speler Luciano Valente een gele kaart vanwege het wegschoppen van de bal. Een domme gele kaart, zou later blijken.

Na rust begonnen de bezoekers sterker aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 3-2 door een mooie lob van afstand van Jens Schraven. Dit was het sein voor de bezoekers om vol op de jacht te gaan naar de gelijkmaker. Net voor het uur hield Luciano Valente zijn directe tegenstander vast, dat leverde hem een gele kaart op. Zijn tweede, waardoor ADO Den Haag met een man meer kwam te staan.

In plaats van de man-meer-situatie uit te buiten, kozen de geelgroenen regelmatig de verkeerde oplossing. De bezoekers werden zelfs sterker, waarbij de bal uit een vrije trap nog op de lat eindigde. Naarmate de wedstrijd vorderde ebde de lucht weg uit de tien FC Groningen-spelers en dat gaf de thuisploeg de mogelijkheid om toch weer aanvallend iets te proberen. Het duurde tot in de blessuretijd voordat de bevrijdende 4-2 op het scorebord kwam, nadat Rafael Struick in een scrimmage voor het doel de bal van dichtbij in de touwen schoot.

Door deze overwinning staat ADO Den Haag O21 nu op de tweede positie met één punt voorsprong op FC Groningen O21. De Groningers hebben echter nog een wedstrijd tegoed. Er zijn nu vier wedstrijden tot de winterstop te gaan voor ADO Den Haag O21. De eerste is komende zaterdag 27 november in het eigen Haagse Zuiderpark. De aftrap is om 15.00 uur en vanwege de coronamaatregelen zijn er geen supporters welkom.