support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 21-11-2021 16:12:00

Ricardo Kishna: Deze duels moet je winnen als je om prijzen wilt spelen


ADO Den Haag behaalde vrijdagavond vrij eenvoudig een 0-2 overwinning op bezoek bij Telstar. In de basiself van ADO Den Haag was wederom een plaats ingeruimd voor Ricardo Kishna.


tekst: Glenn Duijzer  

 

Als voetballer heeft hij alles wel meegemaakt. Spelen in de Eredivisie, Serie A, Ligue 1, maar nu ook in de Eerste Divisie oftewel de Keuken Kampioen Divisie.

Een bezoek aan Velsen, was voor Kishna niet de eerste keer. Op vrijdag 31 januari 2014 verloor Kishna met Jong Ajax de uitwedstrijd tegen Telstar met 3-1. Een overwinning in Velsen was wel een primeur voor de aanvaller.


Behalve de successen heeft Ricardo Kishna ook de keerzijde van voetbal meegemaakt. Een tweetal langdurige blessures zorgden er bijna voor dat hij moest stoppen met voetballen. De aanvaller wordt in januari pas 27 jaar en zou dus in de piek van zijn carrière moeten zitten. Voor de gemiddelde voetballer genoeg om te stoppen met betaald voetbal, maar niet voor de liefhebber Kishna. Na beide zware blessures, kwam hij toch weer terug. En de na de laatste maal, speelt hij nu in het eerste elftal van de club waar hij ook supporter van is. Gezien de financiële situatie van ADO Den Haag zal Kishna niet echt een hoog salaris hebben. Dat hij toch in zijn geboortestad speelt, moet daarom meer gezocht worden bij clubliefde en het feit dat hij een liefhebber is van het spelletje.

Na het duel tegen Telstar sprak Haaglanden Voetbal met Kishna.


Gefeliciteerd met de 2-0 overwinning op Telstar. Kunnen we achteraf spreken van een zakelijke overwinning?
"Dank je, ik denk dat het niet een sprankelijke wedstijd was. Maar dit zijn wel wedstrijden, die je moet winnen als je voor de prijzen wilt spelen. Vooraf zou ik tekenen voor een 2-0 overwinning bij Telstar."


Het was een zakelijke overwinning. Was het daarom misschien maar beter dat er geen publiek bij was?
"Haha, zo denk ik er niet over. Ik denk dat juist in dit soort wedstrijden, die misschien niet de meest amusante was om te bekijken, ons publiek er een beetje meer schwung aan had kunnen geven."


Je bedoelt dat de uitslag met publiek misschien wel hoger had kunnen uitvallen?
"Ja zeker. Onze supporters zorgen toch voor een extra stimulans. Ze waren er trouwens vandaag wel bij, maar niet op de juiste manier."


Je begint er nu zelf over. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd tegen FC Emmen door vuurwerk onderbroken. Voor deze onderbreking was ADO Den Haag heer en meester, daarna mochten we blij zijn met een 1-1 gelijkspel. Vandaag ging dat juist andersom. Direct na de onderbreking zorgden jullie voor het verschil met twee treffers.
"Deze actie valt natuurlijk nooit goed te praten. Het is fantastisch dat onze supporters ons nu ook willen steunen, maar de manier waarop is niet goed. Ik denk ook dat ze zichzelf te kort doen met deze actie. We weten dat deze periode voor iedereen moeilijk is, alleen is dit niet de manier. We hebben een prachtige club met fanatieke supporters, maar dit soort acties horen er niet bij. Gelukkig viel het voor ons wel de goede kant op na de onderbreking."


Ondanks de kansen die je krijgt, lukt het scoren nog niet helemaal.
"Die rebound! Verheydt schiet die strafschop op de keeper en ik schiet de rebound eveneens op de keeper. Ik stond er te dichtbij, gelukkig scoorde Besuijen hem alsnog. Zelf heb ik verder geen kansen gehad. Als team hebben we niet echt kansen gehad, er waren wel mogelijkheden. Ik vond dat we niet echt goed speelden, dus je kunt wel spreken van een zakelijke overwinning. Maar zoals ik al eerder zei, als je voor de prijzen wilt spelen, moet je dit soort wedstrijden ook winnen. Kutgoals scoren, die tellen ook gewoon, zoals die strafschop in drie instanties."


Als ik naar jouw carrière kijk, dan loop je in de bloei van je leven op het kunstgras van Telstar te voetballen. Ben je dan een liefhebber?
"Natuurlijk ben ik een liefhebber. Het contrast is heel groot, maar ik ben ook Hagenees en ik heb dus ook gevoelens bij deze club. Ik heb andere wedstrijden gespeeld, maar het is voor mij zeker een uitdaging om mij te motiveren om deze wedstrijd te spelen. Ik heb het enorm naar mijn zin bij de club, we hebben een heel leuke groep. De motivatie wordt mij op die manier wel makkelijker gemaakt. Alleen over het kunstgras kan ik geen goed woord vuilmaken."


Maar je speelt wel op kunstgras?
"Ik moet wel. Ik kan natuurlijk niet zeggen dat ik niet meer op kunstgras ga spelen. Dan mis ik direct een wedstrijd of acht in deze competitie. Dat kan ik niet maken naar mijn teamgenoten en ik wil zelf ook niet met beperkingen voetballen. Ik bereid mij nu goed voor op wedstrijden, die op kunstgras worden gespeeld. Ik ga twintig minuten eerder naar buiten om mijn oefeningetjes te doen, voordat de warming-up begint. Ik moet me wel goed instellen op wedstrijden op kunstgras."


Er gaat een gerucht over de wedstrijd Ajax – ADO Den Haag, die door Wesley Verhoek met 0-1 werd beslist. Jij zou in een ADO-shirtje als Ajax-jeugdspeler hebben gejuicht bij de enige treffer?
"Dat is lang geleden, maar dat is niet waar. Ik speelde toen bij Ajax, maar ben wel altijd ADO Den Haag-supporter gebleven. Ik heb toen niet met een ADO-shirtje daar gezeten. Ik heb wel zitten juichen. Het was een dubbelgevoel, want ik speelde bij Ajax en was ADO-supporter. ADO Den Haag had toen een goed seizoen en het was alweer heel lang geleden dat er in Amsterdam was gewonnen. Dus die helft klopt!"