Datum plaatsing: 19-11-2021 23:38:00

Foto's en verslag: ADO wint na korte onderbreking van Telstar

ADO Den Haag won vrijdagavond zonder veel moeite de uitwedstrijd in Velsen met 0-2.

Trainer Ruud Brood kon deze wedstrijd weer beschikken over Kemper en Klas die vorige week een schorsing uitzaten.
Op het opstellingsformulier prijkte de naam van de deze week gecontracteerde oud ADO speler Eljero Elia, die al een tijdje meetrainde. Hij mocht deze week op de bank beginnen.

Bij Telstar stond de derde keeper in het doel. Eerste keeper Ronald Koeman jr. is geblesseerd en keeper Trevor Doornbusch was ziek. Abdel Elouazzane verving Doornbusch.

Deze wedstrijd was de tweede op rij die zonder publiek moest worden gespeeld vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

ADO begon goed aan de wedstrijd, maar pas in de 7e minuut viel de eerste kans te noteren. Besuijen had kans op de openingstreffer, maar schoot de bal in de handen van Elouazzane. Twee minuten later was er een enorme kans voor de ploeg van Andries Jonker, uit een corner werd de bal op de lat van het doel van Luuk Koopman gekopt.
Daarna waren er nog kansen voor Steijn, na een voorzet van Kishna, en Kemper op aangeven van Bourard, maar een doelpunt bleef uit.
Na een half uur spelen werd de wedstrijd gestaakt, omdat er van buiten het stadion rookpotten werden afgestoken en vuurwerk op het veld gegooid. Nadat de fotografen, die precies in de hoek zaten waar het vuurwerk op het veld werd gegooid, waren bekomen van de schrik en een klein brandje was geblust betraden beide ploegen na een klein kwartier weer het veld.
Het gebeuren was gelukkig niet van invloed op de Haagse spelers, want in de 37e minuut scoorde Verheydt de 0-1 op aangeven van Besuijen.
Enkele minuten later kreeg ADO een penalty mee vanwege hands van Telstar in de 16 meter. Verheydt legde aan, maar de keeper wist de bal te stoppen, maar niet goed genoeg want in de rebound tikte Besuijen alsnog de 0-2 in.

In de tweede helft bleef ADO overwicht houden, maar Telstar wilde zich niet zo maar laten wegzetten en drong aan, zodat Koopmans toch nog in moest grijpen.
Op slag van het haags kwartiertje was het dan zover: Elia maakte na ruim 14 jaar zijn rentree. De laatste wedstrijd die hij voor ADO speelde was in april 2007 tegen NEC uit.  Elia nam vanavond de plaats in van Bourard erwijl ook Catic in het  veld kwam voor Kishna. Ook Michael Mulder mocht nog minuten maken, hij kwam wat later in het veld voor Steijn. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, want Telstar kon geen echte vuist maken. ADO had in de extra tijd nog wel kans om de score uit te bouwen.  Een goed schot van Catic belandde in het zijnet en Besuijen had in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een enorme kans, maar de keeper van Telstar wist de 0-3 te voorkomen.

Drie punten mee naar Den Haag, waardoor ADO nu op de zesde plek van de ranglijst staat.