Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 leidt onnodige nederlaag tegen Jong Sparta

ADO Den Haag O21 oefende dinsdagmiddag op Het Kasteel in Rotterdam tegen Jong Sparta.

tekst: Glenn Duijzer
foto’s: Frans Leermakers

De Rotterdammers bezetten momenteel de tweede plaats in de Jack’s League (Tweede Divisie, waarin ook Scheveningen uitkomt) achter koploper Katwijk. ADO Den Haag speelde geen onverdienstelijke wedstrijd maar liet zich tweemaal langs de grond verschalken, waardoor de Spartanen met 2-0 als winnaar van het veld stapte.

Aan Rotterdamse zijde verschenen wel enkele – voor de Hagenaars – bekende gezichten. Behalve doelman Tim Coremans stond ook Aaron Meijers in het veld. Meijers zat als assistent-trainer bij Jong Sparta op de bank in het kader van zijn opleiding.

Aan Haagse zijde was er een basisplaats voor stagespeler Ellery Klaris. De 17-jarige speler heeft twee weken de tijd om zicht te bewijzen bij ADO Den Haag. Klaris is basisspeler bij Hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen. Het talent heeft onlangs al een stage afgewerkt bij Feyenoord.

Jongs sparta ADO Den Haag U21

De openingsfase van de wedstrijd ging op en neer zonder dat één van beide ploegen een kans creëerde. De eerste echte kans viel voor de Haagse doelman Youri Schoonderwaldt. Hij pareerde de inzet van Scholten tot hoekschop. Halverwege de eerste helft moest de Haagse doelman opnieuw reddend optreden nadat een 1-2 tussen Pepijn Doesburg en Marcus Scholten ervoor zorgde dat laatstgenoemde vrij voor het doel kwam te staan. Schoonderwaldt wist de inzet van dichtbij te blokken.

Na 27 minuten was de eerste kans voor het team van coach Gerard van Ruitenburg. Op aangeven van Xander Severina schoot Marius van Mil de bal van dichtbij op Coremans. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op.

De eerste kans in de tweede helft was voor ADO Den Haag. De bal belandde in de rebound op de rand van het strafschopgebied en Sacha Komljenovic knalde de bal tussen diverse spelers door op de vuisten van Coremans.

Na een uur spelen was de eerste kans van Sparta na rust wel direct raak. Een lage voorzet van rechts van door Yanilio de Nooijer werd door spits Pepijn Doesburg in de verre hoek getikt: 1-0. Negen minuten later was het wederom raak voor de Spartanen nadat een getoucheerde voorzet van links door Scholten bij de eerste paal werd binnengetikt: 2-0.

Het Haagse kwartiertje werd ingeluid met een mooie kans voor Aimen Achmelal die met een krullende bal, doelman Coremans tot een uiterste redding dwong. Nog geen minuut later was het Benjamin van Reemst die uit een 1-2 met Severina de bal hard in het zijnet schoot. Ondanks diverse Haagse pogingen behielden de roodwitten hun voorsprong en speelde de wedstrijd ‘professioneel’ uit. Hoofdtrainer Ruud Brood was aandachtig toeschouwer op het Kasteel.

Komende zaterdag speelt ADO Den Haag O21 de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Groningen O21 op De Aftrap. De wedstrijd begint om 15.00 uur en is niet toegankelijk voor publiek vanwege de coronamaatregelen.