het vaderland

Datum plaatsing: 01-03-1926 10:32:00

ADO tegen XERXES eindigt in gelijk spel 2-2.

Beide elftallen stellen zich compleet op, alleen komt Xerxes in een gewijzigde opstelling uit.

Reeds spoedig doelpunt G. Tap. Xerxes forceert dan enkele hoekschoppen, welke de A.D.O.-verdediging onschadelijk maakt. A.D.O. neemt het offensief over, eenige aanvallen worden ondernomen, maar leveren geen doelpunten op. Al hebben de Zebra's wind mede, ze konden toch sporadisch over de helft.

na de rust is Xerxes. direct in den aanval, maar A.D.O. wordt allengs weer sterker. Met een schot van W. Tap heeft Xerxes doelman geen moeite, j. Tap schiet enkele malen rakelings over of naast. A.D.O. oefent een geweldige druk uit en sluit Xerxes in, wat voor A.D.O. noodlottig wordt, een doorbraak van Xerxes volgt, v. d. Burg wordt gepasseerd en de rechtsbuiten schiet mooi in.

Nu krijgen we een gelijk opgaand spel te zien en aan beide kanten wordt vlug en goed gespeeld. Bij een aanval van de bezoekers brengt de rechtsbuiten, via een Hagenaar den stand op 1-2.

Dat wordt A.D.O. te machtig en na veel pech, schiet de Graaf op doel, waar een der backs verder den bal in eigen doel werkt, 2-2 In de nog resteerende 10 min. moet Xerxes uitsluitend verdedigen. De scheidsrechter ontgaat een hands geval in het beruchte gebied. G. Tap schiet tegen de lat en het einde brengt Xerxes meer dan haar toekwam.

Het optreden van de scheidsrechter was matig.