Datum plaatsing: 14-11-2021 19:03:00

Verslag: ADO Den Haag wint thuis van VVV Venlo

ADO Den Haag heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo met 2-0 gewonnen door een doelpunt van Sem Steijn en een benutte penalty door Thomas Verheydt.

Het was vanmiddag de eerste wedstrijd zonder publiek sinds 13 mei (Willem II thuis) dit jaar, dit vanwege de coronamaatregelen die afgelopen vrijdag bekend werden gemaakt

Vorig seizoen werd de wedstrijd tegen VVV Venlo op 13 januari 2021 (ook zonder publiek vanwege de corona maatregelen) met 1-4 verloren door ADO Den Haag. VVV had toen nog topscorer Giakoumakis in het team die alle vier de tegendoelpunten voor zijn rekening nam.

ADO had zich, naar eigen zeggen, hard gemaakt bij de KNVB om de wedstrijd vanmiddag uit te laten stellen todat er weer publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn. Dit te meer omdat ADO verwachtte dat het één van de drukst bezochte wedstrijden zou zijn. In ieder geval zou de kidstribune gevuld zijn met kinderen van uitgenodigde scholen en voetbalclubs uit de regio.

De tribunes waren vanmiddag ook nu weer bedekt met vlaggen en spandoeken om nog enigszins wat 'sfeer' bij deze wedstrijd te brengen.

ADO Den Haag trainer Ruud Brood moest Kemper en Klas missen vanwege een schorsing en liet Besuijen en Breinburg in de basis starten.

Bij VVV speelden oud ADO spelers Tristan Dekker en Kees de Boer mee. De Limburgse ploeg heeft de laatste vijf wedstrijden, inclusief de bekerwedstrijd, verloren.

VVV startte goed, met meteen al twee kansen na de aftrap voor Roemer, maar die leverden gelukkig geen doelpunt op.
Sem Steijn, nog niet zo lang geleden nog in dienst van VVV, wist wel al snel raak te schieten. Na wat kap- en draaiwerk verraste hij in de vierde minuut de Limburgse doelman Van Crooij
ADO had de rest van de eerste helft overwicht met meerdere kansen voor Bourard en Besuijen op aangeven van Kishna om de voorsprong te vergroten, maar zover kwam het niet.

Na de rust volgde een matige fase voor ADO. Koopmans moest een paar keer achtereen in actie komen en ADO had nog geen echte kansen weten te creeren.
Tót in de 63e minuut toen Bourard na een voorzet van Steijn de bal voor het inschieten had, maar de kans niet wist te benutten.
Even later bracht een penalty van Verheydt, die ADO toegewezen kreeg nadat Kishna in de 16 was neergehaald, de stand dan wel op 2-0.
In de 77e minuut werd Kishna door Catic vervangen.
Verheydt wist in de slotfase nog bijna de 3-0 op het scorebord te zetten, na een mooie omhaal belandde de bal echter rakelings langs het doel.
De spits werd in de laatste minuut van de officiële speeltijd gewisseld voor Rottier.

Vrijdag is Telstar de tegenstander. Of de wedstrijd doorgang zal vinden is nog onzeker, omdat de KNVB met de clubs in gesprek is om de wedstrijden, die nu vanwege de maatregelen zonder publiek gespeeld moeten worden, uit te stellen.

Onderstaande foto's met dank aan: haagsetopsport.nl