Datum plaatsing: 13-11-2021 09:48:00

Oefenvoetbal: Vitesse O21 overloopt ADO Den Haag O21

Vanwege het interlandvoetbal van dit weekend, komt het ADO Den Haag O21 niet in actie voor de competitie.

tekst: Glenn Duijzer

Om toch een wedstrijd te spelen, werd in Vitesse O21 een tegenstander gevonden. De wedstrijd werd gespeeld op het jeugdcomplex van de Arnhemse club op Papendal.

Op veld 7 van dit complex werden de jonge Hagenaars met 7-0 overlopen. Vitesse O21 speelt in Divisie 2A en bezet daar momenteel de laatste plaats in de stand. Afgelopen zaterdag werd er met 1-4 thuis verloren van PEC Zwolle O21.

Opvallend aan Arnhemse zijde, was de aanwezigheid van de volledige staf van het eerste team van Vitesse. Alleen hoofdtrainer Thomas Letsch ontbrak, omdat hij in Duitsland verbleef. Aan Haagse zijde ontbraken doelman Kilian Nikiema, vanwege interlandverplichtingen met Burkina Faso en Finn Dicke, hij neemt met Oranje O18 deel aan het Pinatar Toernooi in Spanje. Hij bleef vandaag tegen Engeland (3-2 winst) op de bank zitten. Nikiema speelde vandaag met 1-1 gelijk tegen Algerije en ook hij bleef vandaag op de bank zitten.

Tijdens de warming-up bleek al snel dat Vitesse van de gelegenheid gebruik nam om enkele jonge spelers uit de selectie minuten te laten maken. Hilary Gong, Million Manhoef en de disciplinair teruggezette Oussama Tannane startten in de basis. Vooral de aanwezigheid van de Marokkaans internationaal was voor de Haagse spelers met Marokkaanse roots een speciale aangelegenheid. Het respect voor de Vitesse-speler was zo groot, dat de Hagenaars hem niet durfde aan te vallen. Tannane viel dan ook positief op door zijn onnavolgbare acties en zijn doorzetting om toch nog op het scorebord te komen.

Eerste helft
De mannen van trainer Gerard van Ruitenburg hadden vooral voor rust weinig in te brengen tegen Vitesse. Na 25 minuten stond het al 4-0 door treffers van Hilary Gong (op aangeven van Tannane), Smits, De Beer en een fraaie vrije trap van Simon van Duivenbooden. De geelgroenen kregen slechts eenmaal de mogelijkheid om te scoren, nadat Nino Noordanus een bal in de verdediging van Vitesse onderschepte. In de daaropvolgende één tegen één situatie wist de Arnhemse doelman de bal te blokken, de rebound van Aimane El Karicha ging net over.

Na rust werd er aan beide kanten stevig gewisseld, maar het opvallende was dat Tannane niet naar de kant ging. Vooraf werd aangegeven dat hij slechts één helft zou spelen. Het wedstrijdbeeld veranderde na rust niet veel, Vitesse bleef de dominerende ploeg. Dat resulteerde in een tweetal treffers van Jonathans en Sülük. In het Haagse kwartiertje waren er nog een tweetal mogelijkheden voor ADO Den Haag van afstand. De inzetten van Rafael Struick en Jesse Reinders gingen echter over het Arnhemse doel. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was de zevende treffer van Vitesse via wederom Sürül.