Datum plaatsing: 07-11-2021 16:22:00

Verslag en foto's: ADO pakt drie punten in Almere

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Almere City met 1-3 gewonnen.

ADO speelde in het seizoen 2007/2008 een competitiewedstrijd tegen Almere City, de club heette toen nog FC Omniworld. De wedstrijd eindigde in 4-0 voor FC Omniworld.

De allerlaatste keer dat ADO in Almere speelde was de oefenwedstrijd op 8 augustus 2020. ADO Den Haag onder leiding van trainer Rankovic  won met 2-1 van de thuisploeg wat toen nog de club van Thomas Verheydt toen nog voor uitkwam. De doelpunten van ADO kwamen op naam van Catic en Steijn.

Dit seizoen versterkte ADO zich met de topscorer van Almere, Thomas Verheydt, die ook de jeugdopleiding van ADO doorliep.
Almere versterkte zich op hun beurt met Ramon Leeuwin die eerder voor ADO uitkwam en Thomas Arweiler die vorig seizoen door ADO van FC Utrecht gehuurd werd. Op het opstellingsformulier prijkte ook de naam van Lance Duijvestijn die eerder voor ADO in de derde divisie uitkwam.

Trainer Ruud Brood kon weer een beroep doen op de van een blessure herstelde Boy Kemper. Ook Kishna startte in de basis. Besuijen begon dit keer op de bank.

ADO had het in het begin van de eerste helft moeilijk tegen het team van Gertjan Verbeek en kwam in de twaalfde minuut al op achterstand door een doelpunt van oud ADO speler Lance Duijvestijn na een assist van oud ADO speler Arweiler: 0-1. De wedstrijd leek de verkeerde kant op te gaan voor ADO, de verdediging had het zwaar tegen de sterk aanvallende thuisploeg.
Na ruim een halfuur speeltijd, in de 36e minuut ,kwam ADO op gelijke hoogte met Almere door een doelpunt van Steijn, op aangeven van Bourard. Daarna kantelde de wedstrijd.
Vier minuten later kopte Verheydt vanuit een vrije trap van Kishna de 1-2 in.
Voor de rust kreeg  Kemper van scheidsrechter Van den Kerkhof de gele kaart voorgehouden en dat houdt in dat Kemper volgende week tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV de wedstrijd op de tribune mag bekijken.

Na de thee kreeg ook Klas een gele kaart en ook voor hem betekent het zijn vijfde gele kaart.
ADO had na de twee doelpunten aan het eind van de eerste helft zelfvertrouwen opgedaan en speelde verzorgder dan in de eerste helft. Keeper Agil Etemadi, die later als man of the match werd verkozen, weerde zich echter uitstekend waardoor ADO de voorsprong niet uit kon breiden.
Brood bracht in de 70e minuut Besuijen en Catic in voor Bourard en Kishna en haalde later Steijn uit het veld voor Rottier die koud in het veld ook al een gele kaart voorgeschoteld kreeg. Ondertussen dacht Almere de gelijkmaker te hebben gescoord, maar het doelpunt werd door Van den Kerkhof afgekeurd omdat, volgens hem, Koopmans werd gehinderd.
In de extra tijd kwam ADO gelukkigerwijze op voorsprong doordat Besuijen ervan profiteerde dat keeper Etemadi mee naar voren was gegaan. Vanaf de middenlijn schoot Besuijen in het lege doel van de keeper: 1-3.

Drie punten, waardoor ADO ondanks de zes punten aftrek toch op de achtste plek op de ranglijst staat.

Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd in het Cars Jeans Stadion tegen VVV.