Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 03-11-2021 09:26:00

Elia en Janmaat maken minuten bij ADO Den Haag O21

Op een dinsdagavond achter in Gouda op het hoofdveld van De Jodan Boys maakte Eljero Elia na veertien jaar, zes maanden, vier dagen en vier uur zijn rentree bij ADO Den Haag.

De laatste wedstrijd was in Nijmegen op 29 april 2007. ADO Den Haag verloor die dag met 3-2 tegen NEC en startte het seizoen 2007-2008 in het Cars Jeans Stadion in de Eerste Divisie.

tekst: Glenn Duijzer

In dat seizoen 2007-2008 maakte Dyral Janmaat zijn debuut voor de Haagse club. Op 2 november 2021 spelen ze eindelijk samen in het geelgroene shirt. Ook voor de Haagse verdediger is het na vijf maanden weer het moment om een balletje op het veld te trappen.

Aanwezigheid
Beide spelers kwamen slechts 45 minuten in actie en maakten indruk op het veld. Elia startte wat moeizaam, maar kwam na een klein kwartier pas echt los aan de linkerkant. Zijn rushes en steekpasses leverden niet direct een doelpunt op, maar stichtten veel gevaar in de Goudse verdediging. De aanwezigheid van Janmaat op een centrale plek in de verdediging was duidelijk hoorbaar. Bijna 45 minuten lang was hij coachend en pratend aanwezig om zijn medespelers scherp te houden. Tussendoor gaf hij de nodige lange passes op beide buitenspelers Elia en El Karicha.
eljero Elia

Binnen vijf minuten lag de bal al achter de doelman van De Jodan Boys. Doelpuntenmaker was Nino Noordanus, die een schitterende steekpass van Janmaat diagonaal langs de uitkomende doelman schoof: 0-1. Lang konden de jonge Haagse spelers er niet van genieten. Drie minuten later lag de gelijkmaker al achter David van de Riet. Een onbestrafte duw in de rug van Elia leidde balverlies in en een snelle counter werd door Zakaria Mussaoui afgerond: 1-1. In de laatste minuut werd een tweede Haagse treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

In de rust en gedurende de tweede helft werd er aan beide kanten veel gewisseld. Het was een onbesuisde actie in het eigen strafschopgebied, die door de arbiter werd bestraft met een strafschop. Kevin de Vries benutte namens De Jodan Boys deze kans: 2-1. Net na een uurtje spelen was het Julian Markvoort, die een aanval van Haagse zijde afrondde en de stand weer op gelijke hoogte bracht: 2-2.

Haags kwartiertje
In het Haags kwartiertje ging het toch nog mis voor ADO Den Haag O21. Eerst was er geklungel in de zestien, waardoor de bal bij de vrijstaande Stefan de Hoorder belandde. De Jodan Boys-speler wist wel raad met zijn kans: 3-2. Nog geen vijf minuten later was het dezelfde De Hoorder die de stand ook nog op 4-2 bracht. Het laatste woord was echter weer voor ADO Den Haag O21. Julian Markvoort ging goed door, maar zijn schot werd geblokt door de Goudse doelman. De bal kwam echter via de rug van een verdediger toch weer terug en stuiterde in het lege doel. In de laatste twee minuten lukte het de Hagenaars niet om de gelijkmaker te scoren, waardoor er met 4-3 werd verloren van een sterk De Jodan Boys.