Datum plaatsing: 29-10-2021 22:05:00

Verslag en foto's: ADO verliest in slotminuut van De Graafschap

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen De Graafschap op De Vijverberg een nederlaag geleden. In de laatste minuut van de officiƫle speeltijd benutte De Graafschap na een overtreding in de 16 van ADO een penalty.

Voor zowel ADO als De Graafschap was het vanavond de derde wedstrijd binnen één week.

Afgelopen dinsdag speelden beide clubs in de eerste ronde van de KNVB beker. De Graafschap trof uit PEC Zwolle en werd met 4-1 door de eredivisionist uitgeschakeld.
ADO kwam pas in het Haags kwartiertje op stoom tegen Sparta Nijkerk en ging na doelpunten van Verheydt en Rottier door naar de volgende bekerronde.

In de competitie stonden de Doetinchemers voor deze wedstrijd begon op de derde plek met 23 punten. ADO, dat in principe hetzelfde aantal punten heeft maar door financiele toestanden zes punten heeft moeten inleveren, was voor het begin van deze wedstrijd op de 9e plek terug te vinden.

ADO Den Haag trainer Ruud Brood kon deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde Kemper, Breinburg, Goossens en Amofa.

ADO Den Haag had deze wedstrijd maar weinig in te brengen. De thuisploeg kon al in de  eerste minuut op voorsprong komen toen oud ADO Den Haag speler Giovanni Korte vanuit een corner ADO Den Haag doelman Luuk Koopmans op de proef stelde, die nog net redding kon brengen.
De Haagse ploeg liet zich keer op keer over de linkerflank verrassen en de tegenstander tikte dan net naast het doel of sleepte er een corner uit.
De enige kans die door ADO werd gecreeerd was die van Verheydt die de bal voor het inkoppen leek te hebben, maar keeper Hidde Jurjus wist de aanval te pareren. Het was een wonder dat ADO de rust in ging zonder een tegendoelpunt geincasseerd te hebben..

Na de rust zagen de 9454 toeschouwers dat er op een paar wissels na, Asante voor Besuijen en later Kishna voor Catic er niet veel verandering in de speelwijze kwam. ADO kwam er maar niet aan te pas. Brood bracht in de eindfase van de wedstrijd nog twee wissels in: Rottier kwam in het veld voor Verheydt en Komljenovic voor Steijn.
Ondanks de slechte wedstrijd van de kant van ADO leek er toch nog een puntje mee naar huis te kunnen worden genomen, want hoeveel kansen De Graafschap ook had, het afmaken ervan lukte niet.
Helaas in de 90e minuut kwam De Graafschap dan toch op voorsprong. Na een overtreding van Jonathan Mulder in de 16 legde scheidsrechter Allard Lindhout de bal op de stip. Een veel te gemakkelijk gegeven penalty. Als er bij deze wedstrijd een VAR was geweest, dan had die kunnen zien dat er eerder de verdediger onderuit werd gehaald dan de aanvaller. Invaller Danzell. Hoe dan ook: de strafschop werd genomen. Gravenberch benutte de penalty en bracht de thuisploeg daarmee op een 1-0 voorsprong. Dat werd ook de eindstand.

De volgende wedstrijd speelt ADO op zondag 7 november uit tegen Almere City.