Datum plaatsing: 26-10-2021 23:24:00

Verslag & foto's: ADO wint bekerduel met Sparta Nijkerk in Haagskwartiertje

ADO Den Haag speelde dinsdag in de eerste bekerronde tegen de amateurs van Sparta Nijkerk en won met 0-2 in Nijkerk.

ADO Den Haag trainer Ruud Brood heeft geen goede herinneringen aan Sparta Nijkerk. Hij won met zijn vorige club NAC pas na verlenging de bekerwedstrijd.

Dinsdagavond als trainer van ADO Den Haag moest hij Steijn en Kemper en Breinburg (geblesseerd) missen.

Het stadion op sportpark De Ebbenhorst was goed gevuld, net als het uitvak. Voor de wedstrijd begon werden er vuurwerk en rode fakkels door het thuispubliek ontstoken.
Wat minder was het dat na het beginsignaal het thuispubliek bezig bleef met fakkels en bier op het veld gooien, waardoor scheidsrechter Van der Laan de wedstrijd even stil legde. Na een oproep keerde de rust weer terug in het stadion.
De thuisploeg was sterk en had in de 17e minuut al een paar keer kans om op voorsprong te komen. De Haagse verdediging schoot keeper Koopmans echter te hulp door tot twee keer toe de bal net voor de doellijn weg te werken.
Een paar minuten later had ADO de eerste echte kans, Besuijen zette voor op Verheydt die de bal richting het doel van keeper Hoogewoning kopte, die wist echter redding te brengen.
Daarna hadden Verheydt en Besuyen nog een paar kansjes, maar wisten ze niet af te maken, zodat de eerste helft met de stand eindigde zoals die begonnen was. Voor het rustsignaal klonk was Amafo die geblesseerd raakte gewisseld voor Seedorf.

Direct na de thee waren er meteen kansen aan beide zijden, echter met name voor de thuisploeg.
Brood wisselde Catic voor Kishna die net als in de vorige wedstrijd tegen Excelsior weer minuten mocht maken.Sparta Nijkerk was echter niet meteen onder de indruk. In de minuut ernaar wist het achtereenvolgens drie maal een corner te forceren.
Brood paste daarna zijn derde en dus laatste wissel toe: Rottier kwam in het veld voor Severina.
ADO werd wat sterker en in de 68e minuut wist Klas uit een korte corner het keeper Hoogewoning moeilijk te maken, die wist de bal bijna niet klemvast te houden, maar hield toch zijn doel schoon.
Net toen de Haagse aanhang het Haags Kwartiertje had aangekondigd viel dan eindelijk het doelpunt: Verheydt zette de 0-1 voor ADO op het scorebord.
En even later gooide Rottier de wedstrijd in het slot: op aangeven van Besuijen scoorde hij de 0-2. Dat werd ook de eindstand.

ADO is een ronde verder in de beker!

Vrijdag moet ADO alweer een wedstrijd spelen, dan wacht de competitiewedstrijd uit tegen De Graafschap.