Datum plaatsing: 22-10-2021 23:25:00

Verslag en foto's: ADO morst punten in duel met Excelsior

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion met 0-2 van Excelsior verloren.

Na het positieve nieuws donderdag dat de KNVB de ingediende begroting heeft goedgekeurd  en ADO daardoor de licentie behoudt en niet nogmaals drie punten kwijtraakt, was het vandaag aan het team om voor nog meer positiviteit te zorgen door punten te pakken van Excelsior.

Vooraf wist men al dat het geen gemakkelijke opgave zou zijn, want trainer Ruud Brood moest Thomas Verheydt wegens een schorsing missen en ook kon hij geen beroep doen op de geblesseerde Breinburg.
De trainer koos voor een 5-3-2 opstelling .

Tijdens de wedstrijd bleek al snel dat Excelsior voor het meeste gevaar zorgde. De Haagse verdediging had het moeilijk tegen de snelle aanvallende Rotterdammers. Al na twee minuten kreeg de tegenstander een enorme kans. En ook daarna werd de Haagse verdedigng vaak op de proef gesteld. Keeper Koopmans bleef alert en wist zijn doel in de eerste helft schoon te  houden.

Na de thee zette Excelsior al gauw de 0-1 op het scorebord. Invaller Duku sprintte naar voren, Amofa probeerde de bal nog te keren, maar schoof de bal ongelukkig in eigen doel: 0-1
Een paar minuten later moest Boy Kemper geblesseerd het veld af. Zijn vervanger was Ricardo Kishna die na lang blessureleed op de bank mocht beginnen en nu meteen ingezet werd. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 25 april.

ADO ging op jacht naar de gelijkmaker terwijl het publiek zich roerde, helaas op een niet positieve manier. Scheidsrechter Joey Kooij legde de wedstrijd even stil omdat er plastic bekers met bier en andere voorwerpen op het veld richting de grensrechter werden gegooid. Na de hervatting waren er nog diverse  kansen voor ADO om de stand gelijk te maken. Steijn, Besuijen en Catic waren gevaarlijk, maar de Rotterdamse verdediging stond als een huis.
In de slotfase maakte El Yaakoubi een eind aan de Haagse illussies. Met een een afstandschot zette hij de stand op 0-2.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd in de competitie tegen De Graafschap, maar ADO komt dinsdag al in actie in het bekerduel uit tegen Sparta Nijkerk.