Datum plaatsing: 17-10-2021 15:50:00

Vrouwenvoetbal:foto's en verslag: ADO pakt punt in doelpuntrijke wedstrijd

De ADO Den Haag vrouwen speelden zondagmiddag met 4-4 gelijk tegen FC Twente. Drie van de vier Haagse doelpunten kwamen op naam van Jaimy Ravensbergen.

Zondagmiddag kwam regerend landskampioen FC Twente op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Zoals van te voren verwacht werd. werd  het een spannende wedstrijd met veel strijd.

Topscorer Jaimy Ravensbergen zette ADO Den Haag al in de vierde minuut, op aangeven van Romy Speelman, op voorsprong.
FC Twente kwam al snel terug in de wedstrijd door een doelpunt van Fenna Kalma en zette daarna druk. Dat leidde tot een scrimmage voor het doel van keepster Barbara Lorsheyd die daarop twee maal achtereen knap redding bracht.
In de 18e minuut kwamen de Tukkers via Kayleigh van Dooren dan toch op voorsprong en gingen op jacht naar meer, maar ondanks de vlagen van overwicht wist ADO Den Haag de rug recht te houden en de stand vlak voor rust weer op een gelijkstand terug te brengen. Op aangeven van Kayra Nelemans maakte Jaimy Ravensbergen haar tweede doelpunt van de middag: 2-2.

In de rust maakte Maartje Looijen plaats voor Joline Armani.
FC Twente kwam na de thee vrij snel op voorsprong vanuit een vrije trap die gegeven werd na een overtreding van Gwyneth Hendriks. Het leverde Hendriks een gele kaart op en FC Twente een doelpunt vanuit de vrije trap die Marisa Olislagers benutte.
ADO liet het niet op zich zitten en zette de 3-3 op het scorebord door een bijzonder fraai afstandschot van Kirsten van de Westeringh die in de linkerbovenhoek van het doel terecht kwam en keepster Daphne van Domselaar compleet verraste, zij had alleen het nakijken.
Vlak na het begin van het Haags Kwartiertje leek ADO op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Ploegstra keurde om onduidelijke redenen het doelpunt af.
Twee minuten daarna was het dan toch raak. Jaimy Ravensbergen maakte haar derde doelpunt . Lang kon ADO niet van de voorsprong genieten, want oud ADO Den Haag speelster Renate Jansen, die op het punt stond gewisseld te worden, zette de stand op 4-4. Dat werd ook de eindstand van deze vermakelijke spannende wedstrijd.