Datum plaatsing: 15-10-2021 22:37:00

Verslag en foto's : puntendeling in uitwedstrijd ADO tegen Helmond Sport

In de uitwedstrijd vrijdagavond tegen Helmond Sport werd er niet gescoord en dus eindigde de wedstrijd in de stand waarmee die begonnen was: 0-0.

Trainer Ruud Brood stelde in het kader van never change a winning team dezelfde elf spelers op als vorige week vrijdag tegen FC Den Bosch.

Bij de Brabantse ploeg stonden twee oudspelers van ADO Den Haag opgesteld: doelman Mike Havekotte en oudspeler Robin van der Meer.

De wedstrijd begon vijftien minuten later omdat de supporters die met de verplichte buscombi onderweg waren naar Helmond om hun club te ondersteunen, net zoals velen in de vrijdagavondfile stonden. Net voor de wedstrijd zou beginnen werd er nog wat vuurwerk uit het uitvak gegooid, zodat de wedstrijd nog een paar minuten later begon.

En dan de wedstrijd: die verliep, zeker in de beginfase wat rommelig. ADO had overwicht, maar de Brabanders zetten de verdediging goed neer.
In de elfde minuut moest trainer Ruud Brood al een wissel toepassen. Breinburg raakte na een overtreding van de tegenpartij dusdanig geblesseerd dat hij werd vervangen door Michael Mulder.
Veel gebeurde er verder niet in de eerste helft. Tot in de 42e minuut. Verheydt kreeg geel van scheidsrechter Sander van der Eijk. Voor de spits was het zijn vijfde gele kaart en daardoor moet hij de wedstrijd thuis aanstaande vrijdag  tegen Excelsior vanaf de tribune toekijken (Correctie: een dag later werd bekend dat het officieel de vierde kaart van Verheydt is, er wasnamellijk ten onrechte een gele kaart geteld voor de aanvaller in de uitwedstrijd tegen MVV).
Op slag van rust had Verheydt op aangeven van Besuijen een enorme kans om ADO op voorsprong te zetten. Hij kopte echter net over het doel.

ADO had na de rust een aantal kansen, maar wist die niet te benutten. Bourard schoot rakelings over het doel van Havekotte en Steijn schoot na een voorzet van Verheydt in het zijnet.
Brood wisselde gedurende de tweede helft Catic voor Serverina en vijf minuten voor tijd Steijn voor Boussakou.
In de vijf minuten blessuretijd had Samy Bourard nog een klein kansje, maar ook die leverde niets op.
Beide teams moesten zich tevreden stellen met puntendeling.

Volgende week vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper Excelsior die vanavond weer drie punten in de wacht sleepte.