support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 34 20 10 4 70
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 34 17 12 5 63
5 ADO 34 16 10 8 58
6 GRA 34 18 4 12 58
7 NAC 34 14 8 12 50
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 CAM 34 13 6 15 45
11 VVV 34 12 9 13 45
12 EMM 34 13 6 15 45
13 HEL 34 12 8 14 44
14 JAJ 34 10 9 15 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 34 9 6 19 33
17 TOP 34 10 2 22 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 34 7 8 19 29
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 15-10-2021 18:38:00

Vicente Besuijen: "Wij willen met deze jongens geschiedenis schrijven"


Tot tweemaal toe behoorde Vicente Besuijen tot de voorselectie van Jong Oranje. In beide gevallen viel hij op het laatste moment af.


De Haagse aanhang is daar niet echt rouwig om, want dan komt de twintigjarige aanvaller van ADO Den Haag in ieder geval voor de financieel geplaagde ploeg uit in de Keuken Kampioen Divisie.


tekst: Glenn Duijzer

Afgelopen weekend behoorde Besuijen wederom tot de Haagse uitblinkers in misschien wel zijn beste wedstrijd in het geelgroen tot nu toe. "Dat durf ik niet te zeggen, maar het gaat wel steeds beter. Ik had wel het gevoel dat ik lekker in de wedstrijd zat."


Glenn Helder
Directe tegenstander Mike van Beijnen beleefde een zware middag. Hij werd regelmatig afgetroefd in de directe duels. Al snel kwam de vraag vanaf de tribunes of de Hagenaar in de rust zich zou moeten voorstellen bij de Bossche verdediger, omdat die alleen maar achter hem aan had gelopen. "Ik sprak in de week voor FC Den Bosch thuis toevallig Glenn Helder en die zei; Weet je hoe het bij mij was? De tegenstander zag alleen maar mijn rugnummer. Dat wil ik van jou ook tegen FC Den Bosch zien. Dat heb ik wel getracht te doen."


Uitslag
ADO Den Haag won de confrontatie met FC Den Bosch met 3-2. Een uitslag die het wedstrijdbeeld niet juist weergeeft. Maar liefst achttien keer werd het Bossche doel onder vuur genomen, maar alleen Thomas Verheijdt wist driemaal het doel te vinden. "Wij domineerden de gehele wedstrijd. Aan beide treffers van FC Den Bosch ging een knullige actie van ons vooraf. We hadden onze kansen veel beter moeten afmaken. Dan had die wedstrijd net zoals in Maastricht ook in een 6-2 overwinning kunnen eindigen."


Strafschop
Wederom had de geboren Colombiaan een aandeel in de Haagse overwinning. Door een overtreding van John van Hedel op de rappe aanvaller kreeg de thuisploeg een strafschop. Besuijen probeerde de bal nog bij Verheijdt op te eisen. Maar de aangewezen strafschopnemer liet zich de mogelijkheid op een hattrick niet ontnemen. "Natuurlijk wilde ik de strafschop nemen. Ik zat lekker in de wedstrijd en wilde dat bekronen met een treffer. Verheijdt had de laatste strafschoppen al niet genomen en wilde deze nu wel zelf nemen. Dat maakt voor mij niets uit, nu blijf ik hongerig naar een treffer en ga ik het tegen Helmond Sport proberen."


Jong Oranje
Ondanks de goede wedstrijd was de aanvaller liever in Zwitserland en Nijmegen in actie gekomen voor Jong Oranje. "Ik had zeker graag bij Jong Oranje willen zitten. Maar mijn tijd komt nog wel. Ik moet gewoon iedere week beter presteren met de hoop dan toch bij de definitieve selectie van Jong Oranje te mogen zitten."


Periodetitel
Tegen elke verwachting in pakte ADO Den Haag de eerste periodetitel en raakte het tegelijkertijd zes punten kwijt in de normale stand. Iedereen was benieuwd of de zeer jonge ploeg van trainer Ruud Brood de goede reeks zou kunnen doortrekken in de tweede periode. De ploeg speelt leuk en fris voetbal, maar de angst was toch dat de ploeg opleefde om die eerste periodetitel te behalen. "We zijn gewoon lekker bezig en wij weten dat het al heel lang geleden is dat de club vier wedstrijden op rij had gewonnen. We wilden echt geschiedenis schrijven en nu staat deze ploeg met mij in de basis in de geschiedenisboeken van de club. Daar waren we voor Den Bosch zeker op gebrand om die winnende reeks door te trekken. Tegen Helmond Sport gaan we het weer hetzelfde doen. Lekker eten op de heenweg, knallen op het veld met twee treffers van mij en dan de vijfde overwinning op rij pakken. Ik heb er echt zin in."


Randproblemen
De wedstrijd werd na zes minuten even onderbroken vanwege vuurwerk van de protesterende Haagse aanhang. Ergens in de jaren tachtig is er 'iets' gebeurd, waardoor beide supportersgroepen niet echt meer met elkaar overweg kunnen. Tijdens de laatste ontmoeting in 2008 waren de FC Den Bosch-fans niet welkom vanwege de ongeregeldheden tijdens de ontmoeting in Den Bosch. Het uitvak was deze keer met vijfhonderd aanwezigen maximaal bezet. Het zorgde voor ludieke en minder ludieke spreekkoren van beide zijdes. Het zorgde ervoor dat enkele Haagse spelers de openingstreffer voor het uitvak vierden. "Dat was toch mooi. Je weet dat het een grimmige sfeer is en als je dan 1-0 scoort, moet je dat vieren. Wij spelen voetbal voor het publiek en dan moet je het publiek vermaken en bij de wedstrijd betrekken. Dat probeer ik met mijn spel en al het andere te doen."


Rivaliteit
De geboren Haagse spelers weten uit ervaring dat wedstrijden tegen FC Den Bosch speciaal zijn. In 2007 stond Verheijdt als supporter nog op het uitvak. Besuijen is pas in zijn tweede seizoen bij ADO Den Haag en heeft een verleden bij in de jeugd bij FC Volendam, Ajax en Lazio Roma. Toch was hij volledig op de hoogte van de rivaliteit: "In de week voorgaande die wedstrijd, werd ik al door een supporter aangesproken met de vraag of ik wel klaar was voor de belangrijkste wedstrijd van de club in Keuken Kampioen Divisie. Ik begreep dat toen nog niet helemaal, maar gedurende de week werd ik via de app en social media bestookt met opmerkingen over de wedstrijd. Ook binnen de club wordt er over gesproken dat het voor de fans een belangrijke wedstrijd was. Het mooie is dat er zoveel sfeer was tijdens de wedstrijd en daar voetballen we voor, voor onze supporters die ons steunen. Wij willen onze fans een overwinning schenken. Dat is toch het mooiste wat er is als voetballer."