Datum plaatsing: 10-10-2021 18:54:00

Verslag en foto's:ADO wint met onofficiele hattrick van Verheydt

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in eigen huis met 3-2 van FC Den Bosch gewonnen. Al de doelpunten van ADO Den Haag werden door Thomas Verheydt gemaakt.

Bij opkomst van de spelers werden vanaf de tribunes geel/groene shooters afgeschoten ter viering van de vorige periodetitel die vorige week in de wacht werd gesleept na de overwinning op MVV in Maastricht.
Nadat de geel/groene slierten van het veld waren verwijderd kon de wedstrijd beginnen.

ADO had in het begin van de wedstrijd de regie strak in handen. De wedstrijd werd door scheidsrechter Robin Hensgens in de 8e minuut tijdelijk even stil gelegd, vanwege o.a. rookbommen die op het veld werden gegooid. Een actie die begeleid door spandoeken die op Midden Noord werden getoond uit onvrede over de puntenaftrek van de KNVB vanwege de financiele problemen van de club.
De sfeer werd er wat beter op toen In de  ADO in de 21e op voorsprong kwam door een doelpunt van Verheydt. De bal kwam achter de Brabantse keeper in het doel, nadat hij eerst de paal had geraakt. Steijn die dacht dat de bal niet over de lijn was geweest gaf de bal nog een extra zetje, waardoor het doelpunt eerst aan Steijn toegeschreven werd. Maar na bestudering van de beelden bleek de bal al door Verheydt zelf over de lijn te zijn gewerkt.
Een minuut later leek met een fraai schot de gelijkmaker te vallen, maar de bal raakte alleen de lat van het doel van Luuk Koopmans.
De gelijkmaker kwam alsnog in de 34e minuut op naam van Roy Kuijpers: 1-1. Met die stand werd de rust ingegaan.

Na de thee kopte man of the match Thomas Verheydt  ADO op aangeven van Catic al snel weer op voorsprong.
ADO bleef daarna overwicht houden, maar kon de voorsprong nog niet verder uitbouwen. Daar moest in de 83e minuut een penalty aan te pas komen. De Den Bosch speler die een overtreding in de 16 maakte kreeg rood van de overigens matig fluitende scheidsrechter Hensgens en Verheydt schoot de bal daarna in de touwen: 3-1. Door velen wordt dat als een hattrick gezien. Maar een zuivere hattrick houdt in dat de drie doelpunten door dezelfde speler in 1 helft moeten zijn gemaakt. Dit wasdus deze wedstrijd niet het geval. Maar een kniesoor die daar op let.

Een paar minuten later leek het zelfs 4-1 voor ADO te worden, maar het doelpunt werd afgekeurd.
In de blessuretijd wist Den Bosch speler Ahannach de score op 3-2 te zetten.

Drie verdiende punten op de ranglijst die broodnodig zijn, nu ADO binnenkort voor de derde keer drie punten aftrek staat te wachten.