Datum plaatsing: 01-10-2021 22:18:00

Verslag: ADO Den Haag wint eenvoudig de periodetitel

ADO Den Haag is vrijdagavond op een heel gemakkelijke manier periodekampioen geworden. De uitwedstrijd tegen MVV Maastricht eindigde in 2-6 voor ADO Den Haag.

Om de periodetitel in de wacht te slepen was ADO behalve een zege ook afhankelijk van Excelsior dat uit tegen NAC speelde. ADO en Excelsior waren beide kandidaat voor de periodetitel, maar Excelsior had een  beter doelsaldo.

ADO Den Haag Wint periode titel bij MVV
ADO Den Haag moest behalve winnen dus ook werken aan het doelsaldo en dat lukte goed.
Al in de derde minuut zette Steijn ADO op 0-1 voorsprong door de bal achterwaarts in het doel te koppen.
Zes minuten later maakte Steijn al zijn tweede doelpunt van de avond, dit keer op aangeven van Catic.
MVV had weinig tot niets in te brengen, ADO had geen kind aan het Limburgse elftal. Dit tot ongenoegen van een deel van de Maastrichtse fanatieke aanhang die richting het uitvak trok, waardoor scheidsrechter Nagtegaal de wedstrijd even stil legde, omdat de grensrechters zich niet veilig voelden.
ADO ging met 0-3 de rust in door een doelpunt van Bourard in de 35e minuut.

De statistieken geven aan dat ADO voor het laatst op een snelle 3-0 voorsprong kwam op 6 mei 2018 uit tegen Roda JC.
De laatste keer dat ADO overigens een periodetitel won, was in 2002, toen won ADO met 3-0 van Heracles in het Zuiderpark met doelpunten van Hofstede, Stroeve en Castelen.

Vlak na de rust had Besuijen kans op de 0-4, maar het schot op doel werd gered door de Limburgse keeper.
In de 58e minuut was het toch raak, Verheydt die helemaal vrij stond kopte de bal met succes in het doel: 0-4. Even later deed MVV dan eindelijk iets terug, invaller Dzepar werkte de bal achter Koopmans.
Net voor het Haags kwartiertje maakte Besuijen op aangeven van Amofa de 1-5. En even later scoorde hij ook de 1-6.
MVV had toch nog even iets te vieren. Een minuut voor het einde van de officiele speeltijd kreeg MVV een strafschop mee die goed benut werd en daardoor prijkte de 2-6 op het scorebord, wat ook de eindstand werd.
In de blessuretijd liet trainer Ruud Brood Komljenovic, Van Mil, Rotitier en Seedorf invallen om te delen in de feestvreugde. Want Excelsior werd ondertussen verslagen door NAC, waardoor ADO Den Haag er in Maastricht niet alleen met de winst maar ook met de periodetitel vandoor ging.

In de tijd van de aanhoudende overnameperikelen en zes punten aftrek op het puntentotaal op de ranglijst vanwege de financiele problemen, toch nog een enorme opsteker voor alles met een geel/groen hart. De eerste periodetitel is binnen, waardoor ADO in ieder geval, mocht de club blijven bestaan, in de nacompetitie voor promotie uit zal komen.