De Tijd

Datum plaatsing: 10-09-1951 11:16:00

MVV wint onder protest van ADO

Nog ongeveer zeven minuten was er te spelen, toen De Jong, geblesseerd aan een arm, te kennen gaf het veld te willen verlaten. Daarvan wilde scheidsrechter Martens echter niet weten, hoewel bij ADO voor de rust slechts één speler vervangen was.

Volgens de nieuwe spelregels zou dus ook na 4e hervatting nog een invaller hebben mogen verschijnen en het is daarom, dat de Hagenaars een protest indienden.

Het eerste optreden van MW was niet van daverend gehalte. Wel pakten de Maastrichtenaren de zaken geestdriftig aan, doch de mannen van ADO waren technisch toch wel iets beter, zodat het spel gelijk opging. Ummels was de man in de Maastrichtse gelederen, die de verdediging der bezoekers voor moeilijke problemen wist te plaatsen; anderzijds ging van Clavan het meeste gevaar uit. Het duurde een half uur, voor de aanhangers der Limburgers konden Juichen: een voorzet van Van Est werkte Schetgens af zoals het behoort. En men moest zelfs tot tien minuten voor het einde wachten, voor men een tweede doelpunt te aanschouwen kreeg. Ravesteyn was de maker daarvan: 2-0.

Het krachtig verweer van ADO resulteerde enkele minuten voor het einde in een doelpunt van ....linksback Van Rosmalen, die een lange ren op de juiste wijze beloond zag.