Datum plaatsing: 24-09-2021 23:45:00

Verslag en foto's: ADO wint wedstrijd met speciaal randje van Roda JC

ADO Den Haag won vrijdagavond thuis in het Cars Jeans Stadion tegen Roda JC met 2-0.

De wedstrijd stond deels ook in het teken van ADO supporter Dani, die terminaal ziek is en de wedstrijd vanavond bijwoonde.
De selectie droeg tijdens de warming-up speciale shirts met daarop een foto van Dani en de tekst: 'zonder strijd geen overwinning'.

In het stadion hingen er spandoeken gericht aan de beleidmakers over de strubbelingen met betrekking tot de overname van de club, waarbij de club in het somberste geval de licentie zou kunnen verliezen, wat het einde van betaald voetbal in Den Haag zou betekenen.

Gregor Breinburg startte deze wedstrijd vanwege fysieke ongemakken niet in de basis. Sem Steijn nam zijn plaats in.
Roda was tot nu toe uit ongeslagen, dus dat gaf vooraf wel wat spanning aan de wedstrijd.

Al in de eerste minuut had ADO al een kansje om op voorsprong te komen. Sem Steijn haalde uit, maar keeper Rody de Boer, een paar jaar geleden nog reservekeeper van ADO Den Haag, wist de aanval makkelijk te pareren. Bovendien werd er door scheidsrechter Gözübüyük afgefloten voor hands.
In de 7e minuut schoot Steijn wel raak, met een schot die van van richting werd veranderd: 1-0.
Daarna had de haagse formatie een aantal kansen om de stand te verdubbelen, maar had problemen om het af te maken.
In de 21e minuut van de wedstrijd klonk er een applaus vanaf alle tribunes voor de 21-jarige Dani.  Ook de spelers, technische staf en het arbitrale trio klapten mee. In het uitvak werd er een spandoek voor Dani omhoog gehouden met de tekst: zonder strijd geen overwinning. Een mooi moment!
De 2-0 kwam even daarna op het scorebord. In een rebound wist Vicente Besuijen met een frommelgoal de keeper te verschalken.

Er kwam in de tweede helft, ondanks een paar geweldige kansen voor zowel de thuisploeg als de gasten, geen verandering in de stand. Kemper wist een schot van een Roda-speler net van de doellijn te houden en de Limburgers schoten op hun beurt op de lat van het doel van Koopmans.

Drie punten in de pocket, en daarmee ook een gedeelde eerste plek op de ranglijst, die na de wedstrijd gevierd werden met de selectie op het veld die naar de Noord tribune kwam. Daar nam ook Dani aan mee, iets wat veel indruk op alle aanwezigen maakte.

Vrijdag 1 oktober neemt ADO het weer op tegen een Limburgse club, dan is MVV in Maastricht de tegenstander.