Datum plaatsing: 20-09-2021 22:18:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag wint uitwedstrijd tegen jong PSV

ADO Den Haag heeft maandagavond op de Herdgang in Eindhoven met 0-1 gewonnen.

De wedstrijd vanavond was de vierde wedstrijd op rij tegen een Brabantse club. Na NAC (uit), FC Eindhoven (thuis) en TOP Oss (uit), was de de tegenstander vanavond jong PSV op de Herdgang te Eindhoven.

ADO Den Haag ging op jacht naar de volle buit, om kans te houden op de periodetitel. Hoewel ADO waarschijnlijk naar 6 punten kan 'fluiten' vanwege de financiele problemen, worden die punten van het seizoenstotaal ingehouden en niet van de periodes.

In de basisopstelling waren er wat wijzigingen aangebracht ten opzichte van de laatste uitwedstrijd tegen TOP Oss (uitslag 3-3). Michael Mulder debuteerde in de basis en ook Dhoraso Klas kreeg een basisplaats. Sem Steijn en Cain Seedorf namen plaats op de bank. Seedorf heeft wat last gehad van een voetblessure.
Thomas Verheydt die afgelopen weken wat klachten had zou met pijnstillers gaan spelen, net als vorige wedstrijd, aldus trainer Ruud Brood. Dat was mede het gevolg van het kunstgras bij TOP Oss vorige week.

ADO Den Haag had vanaf de eerste minuut overwicht en kansen om op voorsprong te komen. Samy Bourard schoot in de zesde minuut op het doel, maar in de handen van de Duitse keeper Muller in Eindhovense dienst..
Tien minuten later had Verheydt de voorsprong voor het inkoppen en even later schoot Breinburg op de paal,maar keeper Vincent Muller hield vooralsnog zijn doel schoon.
Pas een paar minuten voor de rust moest hij gaan vissen. Bourard schoot op aangeven van Klas in de touwen: 0-1.

De thuisploeg had ondanks het meeste balbezit in de eerste helft weinig in te brengen, in de tweede helft was het op een schot van Antonisse die hoog over het doel terecht kwam, nog minder.
ADO Den Haag creeerde net als in de eerste helft veel kansen. Samy Bourard had een paar keer kans om zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Ook schoten van de net in het veld gekomen Steijn, Besuijen en Verheydt maakten het de Eindhovense verdediging lastig.
In de 70e minuut werd de wedstrijd even stil gelegd nadat Amofa bij een verdedigende aanval in het zijnet van het eigen doel terecht kwam en het doel gedeeltelijk instortte. Onder toeziend oog van de scheidsrechter en het publiek, waar ook Aad de Mos en Maurice Steijn deel van uitmaakten. Net zoals Jurgen Streppel die kwam scouten voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Roda JC. Het doel werd overigens niet meer op de proef gesteld door de thuisploeg.
Brood wisselde daarna Besuijen voor Severina en in de extra lange blessuretijd Bourard voor Seedorf, maar tot scoren kwam ADO Den Haag niet meer.

In ieder geval de volle buit behaald en een gedeelde derde plek op de ranglijst! ADO staat samen met Excelsior op de derde plek, die aanstaande vrijdag jong PSV op Woudestein ontvangt.

Vrijdag wacht ADO Den Haag alweer de volgende wedstrijd. Dan speelt de Haagse formatie in eigen huis tegen Roda JC.