support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 EXC 6 4 1 1 13
2 AZJ 5 4 0 1 12
3 ADO 6 3 1 2 10
4 TOP 6 3 1 2 10
5 VVV 6 3 1 2 10
6 GRA 5 3 0 2 9
7 MVV 6 3 0 3 9
8 VOL 5 2 2 1 8
9 UTJ 5 2 2 1 8
10 ALM 6 2 2 2 8
11 RJC 5 2 1 2 7
12 PSJ 5 2 1 2 7
13 EIN 5 2 1 2 7
14 EMM 6 2 1 3 7
15 NAC 5 1 3 1 6
16 HEL 5 2 0 3 6
17 DBO 6 2 0 4 6
18 DOR 6 1 2 3 5
19 JAJ 5 1 0 4 3
20 TEL 6 0 3 3 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
rtvwest.nl

Datum plaatsing: 11-09-2021 11:26:00

Het rommelt in top van ADO, positie directeur Edwin Reijntjes in het geding


Het rommelt in de top van ADO Den Haag. De club wil de directie uitbreiden met het oog op de huidige tumultueuze periode waarin niet alleen een faillissement dreigt, maar mogelijk ook de voetballicentie wordt ingetrokken.


tekst: Danny Verbaan en Jim van der Deijl
 
 
De leiding is nu volledig in handen van waarnemend directeur Edwin Reijntjes. De Raad van Commissarissen (RvC) blijkt naarstig op zoek te zijn naar versterking.
 
Afgelopen donderdag is onder anderen Hans Nijland, de voormalige directeur van FC Groningen, benaderd. Zaterdag werd bekend dat hij niet op het verzoek zal ingaan. 'Ik ga bij geen enkele betaald-voetbal-organisatie in Nederland meer aan de slag', verklaart Nijland tegenover RTV Noord.
 
Nijland is in maart benoemd tot voorzitter van de amateurclub HSC uit Sappemeer. 'Ik blijf mooi bij HSC en heb nog wat andere ambities en mooie plannen', aldus Nijland.
 
 
'Uitdagende weken'
In de wandelgangen gonst het sinds vrijdag van de geruchten dat er plannen zijn om Reijntjes te ontslaan of hem tenminste zijn belangrijkste bevoegdheden te ontnemen. Frans van Steenis, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, ontkent dat dit het geval is. 'Zeker niet', is zijn reactie op de vraag of Reijntjes aan de kant is gezet, op non-actief is gesteld, niet meer tekenbevoegd is of onder curatele staat.
 
'Edwin Reijntjes is de man 'in charge'. We zoeken versterking in het team om de komende, uiterst uitdagende weken goed door te komen', aldus Van Steenis. 'We zijn met alle mogelijke partijen in overleg om tot een constructieve oplossing te komen'. In weerwil van de woorden van Van Steenis claimt Nijland dat hij is gepolst om bij ADO algemeen directeur te worden, en niet om er de rol van tweede man te gaan vervullen.
 
 
Extra kostenpost
ADO kampt met schulden en zelfs een faillissement is niet uitgesloten. De club voert daarom tal van bezuinigingen door om kosten te besparen. Eind mei heeft de rechtbank advocaat en curator Jeroen Reiziger aangesteld om als onafhankelijk herstructureringsdeskundige de club in veilig vaarwater te loodsen.
 
Op de vraag of het niet vreemd is dat ADO er met de beoogde versterking een fikse kostenpost bij krijgt, antwoordt Reiziger dat hij daar 'niet over gaat': 'Maar als het binnen het budget past, zou het geen probleem moeten zijn', zegt hij. 'Er zijn veel mensen vertrokken, dus er is ook budget vrijgekomen.'
 
 
Pas vier maanden
Edwin Reijntjes is pas vier maanden geleden benoemd als opvolger van Mohammed Hamdi. Deze nam onverwacht ontslag, omdat het hem niet was gelukt om ADO te behoeden voor de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.
 
Als waarnemend directeur nam Reijntjes zo lang het stokje over. De club was voor hem geen onbekend terrein. Niet alleen was Reijntjes van 1999 tot 2007 commissaris van de club, ook vervulde hij ten tijde van zijn benoeming als vicevoorzitter van de vereniging HFC ADO Den Haag.
 
 
Drie personen
Tot voor kort bestond de directie van ADO nog uit drie personen. Per 1 september heeft financieel directeur Jachin Wildemans om persoonlijke redenen ontslag genomen. Enkele weken geleden is bovendien Gert-Jan Bunt vertrokken. Hij was directeur Operationele Zaken en had kort daarvoor van Edwin Reijntjes te horen gekregen dat zijn functie zou worden geschrapt. Dit als gevolg van de noodzakelijke reorganisatie.
 
Velen rekenen het Reijntjes aan dat ADO in de gevarenzone terecht is gekomen en een oplossing nog altijd ver weg lijkt te zijn. De club stevent af op een faillissement. Omdat het nog altijd niet gelukt is om voor de club een koper te vinden, is bovendien de begroting niet op orde.
 
 
Competitiepunten
De KNVB wil daarom zes competitiepunten in mindering brengen. Als ADO medio oktober nog altijd in gebreke is en geen sluitende begroting heeft, dreigt zelfs de situatie dat de licentie wordt ingetrokken en het voorbij is met het betaald voetbal in Den Haag.
 
Om uit de malaise te komen, is het cruciaal dat ADO wordt overgenomen, waarbij de koopsom voor de vereiste financiële injectie zal zorgen. De belangrijkste gegadigde is op dit moment de groep investeerders rond vastgoedondernemer Jeroen Lentze en oud-speler Martin Jol.
Verkoop stadion
 
Lentze en Jol stellen als voorwaarde dat de gemeente Den Haag dan ook meteen het stadion en de omringende parkeerterreinen aan hen verkoopt. De Groep Lentze/Jol wilde uiterlijk vrijdag om 16 uur hierover uitsluitsel krijgen. Op dat moment bleef het stil.
 
De gemeente wijst een verkoop van het stadion niet per definitie af, maar wil hier eerst grondig onderzoek naar doen.