Datum plaatsing: 10-09-2021 21:55:00

Verslag en foto's: ADO moet genoegen nemen met puntendeling

ADO heeft vrijdag met 3-3 gelijk gespeeld in Oss. Gezien het verloop van de wedstrijd een terechte uitslag.

De wedstrijd waarin de nummer 4 en 5 van de ranglijst tegen elkaar uit kwamen werd voorafgegaan door tumult rond de overnameperikelen van ADO Den Haag.
Er moest vanavond uiteraard gewoon weer gespeeld worden, dus ging de aandacht zo goed en kwaad als het ging naar het voetbal uit.

Trainer Ruud Brood liet de vorige week in de basis gestartte Jonathan Mulder en Dhoraso Klas dit keer op de bank plaatsnemen, in hun plaats begonnen Bourard en Matthys in de basisopstelling. Voor Matthys betekende dit zijn debuut in de Haagse selectie.

Bij TOp Oss begonnen twee oudspelers van ADO Den Haag in de basis: Trevor David en Lorenzo Piqué.

ADO kwam al snel op voorsprong. Na een voorzet van Seedorf die door Steijn verlengd werd op Verheydt prikte de spits na 1 minuut en 30 seconden spelen de 0-1 in het net.
De thuisploeg zorgde  in de minuten erna met een paar fraaie acties meerdere keren bijna voor de gelijkmaker. In de 7e minuut was het dan raak. Nadat Koopmans één van de aanvallen fraai tot een corner verwerkt had, zette Van der Herik de 1-1 op het scorebord. ADO had moeite met de felheid van Top Oss, maar wist toch weer op voorsprong te komen, nadat Bourard op aangeven van Matthys de 1-2 scoorde. Toch kwamen de Brabanders weer terug. In de 35e minuut schoot Tejan met een afstandsschot de bal achter Koopmans: 2-2.
Spektakel genoeg in de eerste helft, maar jammer dat ADO de voorsprong niet kon behouden.

Na de thee waren er in het eerste kwartier van de tweede helft een paar grote kansen voor ADO en TOP Oss, maar dat leidde niet tot doelpunten. Dat gebeurde wel in de 61e minuut, toen Koopmans na een tweede doelpunt van Van Herik in deze wedstrijd weer kon gaan vissen:3-2
Brood wisselde Breinburg voor Severina en wat later Catic en Bourard voor Van Mil en Rottier. De speler die vorig seizoen aan Oss werd verhuurd. Hij stond maar net in het veld toen hij de gelijkmaker op zijn schoen kreeg, maar de keeper bracht redding.
In de laatste minuten van de wedstrijd trok ADO dan toch nog, door een fraai afstandschot van Klas, de stand gelijk: 3-3.
Daarna ging ADO op jacht naar het winnende doelpunt, maar het was al te laat. Er kwam geen verandering meer in de stand.

Gezien het verloop van de wedstrijd toch nog een verdiend punt.

Maandag 20 september speelt ADO uit tegen jong PSV. Die wedstrijd begint om 20:00u