Datum plaatsing: 05-09-2021 20:14:00

Verslag en foto's: Moeizame maar verdiende winst in duel met Eindhoven

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in eigen huis met 4-2 van FC Eindhoven gewonnen.

Ondanks de F1 race in Zandvoort die eerder die middag in Zandvoort werd gereden, waren er toch nog veel supporters op de voetbalwedstrijd afgekomen.
Zij zagen in het door zon overgoten stadion op de grote schermen de laatste minuten van de race die Max Verstappen won. Die beelden werden met gejuich door de supporters ontvangen.

Nu ADO nog drie punten, dan zou de middag compleet zijn.
De drie punten zaten er vooralsnog niet in, ADO was wel sterker, maar kon niet echt een vuist maken. Thomas Verheydt bracht ADO in de eerste minuten bijna op voorsprong, hij kopte de bal echter op de paal van keeper Bertrams.
Daarna verliep de eerste helft stroef en kwamen de Eindhovenaren verrassend op voorsprong door een doelpunt van Jort van der Sande, die onbelemmerd door de Haagse verdediging kon lopen. Terwijl iedereen al met de rust bezig was, trok Catic, op aangeven van Verheydt,  de stand in de extra tijd gelijk: 1-1.

In de rust werd Arkadiusz Wrzosek op het veld gehuldigd. De Poolse kickbokser, Legia en  ADO-supporter versloeg zaterdag Badr Hari.

Kort na de thee maakte Jort van der Sande zijn tweede doelpunt voor Eindhoven in deze wedstrijd. Daarbij werd hij een beetje geholpen door ADO goalie Luuk Koopmans, die in plaats van de bal weg te slaan de bal klunsig in eigen doel werkte. 1-2. ADO wist echter gauw weer op gelijkstand te komen, ditmaal door een penalty. Besuijen was in de 16 meter neergehaald en scheidsrechter Jannick van der Laan legde de bal op de stip. Sem Steijn benutte de penalty feilloos: 2-2.
In het Haags kwartiertje nam ADO het heft verder in handen. De deze week naar ADO teruggekomen Samy Bourard  zette de 3-2 op het scorebord en even later maakte Catic zijn tweede doelpunt deze middag: 4-2.