Datum plaatsing: 27-08-2021 23:57:00

Verslag en foto's: avondje NAC kost ADO punten

ADO Den Haag verloor in de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 0-3. Alle doelpunten kwamen op naam van Ralf Seuntjes.

Trainer Ruud Brood moest zijn opstelling op het laatste moment wijzigen. Aaron Meijers, die donderdag nog aan de training deelnam, lijkt op weg naar Sparta en daardoor stond zijn naam niet bij de basiself en ook niet bij de reserves.
Daar tegenover stond dat hij wel weer een beroep kon doen op Thomas Verheydt en John Goossens. Laatstgenoemde begon echter op de  bank. Niet alleen ADO begon met een elftal met een aantal 'onervaren' krachten , ook NAC had een aantal jongelingen in de selectie.

ADO Den Haag dat in de eerste helft het meeste balbezit had, kwam snel op achterstand. Ralf Seuntjes kopte, op aangeven van Kestens, al in de derde minuut van de wedstrijd de bal achter Koopmans.
De Hagenezen creerden een paar kansjes, maar wisten deze niet te benutten en liepen achter de feiten aan.
NAC speler Kosiah werd vlak voor rust in de 16 door Seedorf onderuit gehaald, waarop scheidsrechter Edwin van de Graaf naar de stip wees. Seuntjes benutte de strafschop feilloos: 2-0. Een teleurstelling voor het maximaal bezette uitvak. Het enige mooie wat zij in deze eerste helft van de wedstrijd zagen, was een schitterende regenboog boven het stadion.

Na de rust kwamen John Goossens en Xander Severina in het veld voor Jonathan Mulder en Cain Seedorf.
NAC was in de tweede helft slimmer en sterker dan ADO. Koopmans behoedde ADO Den Haag in het begin nog voor een grotere voorsprong van de Brabantse ploeg, maar kon niet voorkomen dat Seuntjes in de 71e minuut zijn derde doelpunt van de avond maakte. De bal werd, op aangeven van Vanacker, snoeihard ingekopt: 3-0.
Daarna had Besuijen tot twee keer toe de kans om de stand wat draaglijker te maken, maar helaas viel dat geluk ADO deze avond niet ten deel. Een schot van Steijn en in de rebound van debutant Marius Van Mil gingen rakelings langs het doel.
Ook de thuisploeg kreeg nog kansen. In de laate minuut van de reguliere speeltijd was Van Schuppen nog heel dicht bij een treffer.
In de blessuretijd kwam NAC heel even met 10 man te staan nadat de net in het veld gekomen Quincy Tavares de rode kaart kreeg voorgehouden wegens natrappen op Klas. De grensrechter stond daar met zijn neus bovenop, dus was daar voor de speler geen ontkomen aan.

Volgende week zondag, 5 september,  speelt ADO Den Haag thuis in het Cars Jeans stadion tegen FC Eindhoven.