Datum plaatsing: 20-08-2021 23:50:00

Verslag en foto's: Emmen zorgt voor eerste puntenverlies ADO

ADO Den Haag speelde vrijdagavond in het Cars Jeans stadion tegen mededegradant FC Emmen en moest het eerste puntenverlies dit seizoen incasseren. De wedstrijd eindigde in 1-2 voor de Drentenaren.

Trainer Ruud Brood moest zijn opstelling op het laatste moment omgooien, omdat Breinburg tijdens de warming-up geblesseerd afhaakte.
Thomas Verheydt begon dit keer op de bank, omdat hij nog niet helemaal wedstrijdfit was.

De wedstrijd begon een half uur later, omdat er problemen met de lichtinstallatie in het stadion waren. De supporters stortten zich tijdens het wachten massaal op het bier, waardoor sommige supporters die tot de rust wachtten om hun dorst te lessen achter het net visten. Tijdens de laatste minuten van de eerste helft gonsde het op de tribunes: het bier is op!
Een tweede domper, de eerste was dat ADO al in de 10e minuut op achterstand kwam doordat Hilterman de bal achter ADO Den Haag goalie Luuk Koopmans kopte. FC Emmen hield overwicht in de eerste helft, waardoor ADO er niet echt aan te pas kwam.
Brood wisselde een kwartier voor rust Komljenovic die voor Breinburg in de plaats begonnen was.

Asante bleef tijdens de rust in de kleedkamer achter en werd afgelost door Thomas Verheydt.
Al snel kwam ADO terug in de wedstrijd door Besuijen die op aangeven van Catic de bal binnenkopte: 1-1.
ADO en Emmen waren in deze fase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, er waren kansjes over en weer. Een grote kans was er voor Aaron Meijers die vanuit een vrije trap, die door Sem Steijn genomen werd, de bal rakelings langs het doel kopte.
Net voor het Haags Kwartiertje besliste Emmen de wedstrijd. Hilterman nam ook het tweede doelpunt van Emmen voor zijn rekening: 1-2.

Meer zat er helaas niet in voor ADO, die deze week ook al van de voetbalbond moest vernemen dat men punten in mindering wil brengen vanwege de financiele problemen van de club, waardoor er geen sluitende begroting kon worden ingediend.
De club is tegen dit besluit in beroep gegaan, waardoor het afwachten is of ADO de zes punten die het tot nu heeft verdiend, kan behouden.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen NAC. Die wedstrijd zal om 20:00u in Breda beginnen.