support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 35 22 8 5 74
2 RJC 35 20 11 4 71
3 GRO 35 21 7 7 70
4 DOR 35 18 12 5 66
5 ADO 35 16 11 8 59
6 GRA 35 18 5 12 59
7 JAZ 35 15 7 13 52
8 NAC 35 14 9 12 51
9 MVV 35 14 8 13 50
10 EMM 35 14 6 15 48
11 HEL 35 13 8 14 47
12 CAM 35 13 6 16 45
13 VVV 35 12 9 14 45
14 JAJ 35 10 9 16 39
15 EIN 35 8 15 12 39
16 JPS 35 9 7 19 34
17 TEL 35 9 6 20 33
18 TOP 35 10 2 23 32
19 DBO 35 7 9 19 30
20 JUT 35 5 9 21 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 17-08-2021 09:48:00

Column: Hoe diep is de gifbeker van ADO?


Verwarring alom, deze dagen.


tekst: Sjaak Bral 
 
 
Van Afghanistan tot ADO. Om met de laatste te beginnen: ADO Den Haag krijgt drie punten aftrek omdat de begroting niet op orde is. Dat had vorige week al moeten gebeuren. 
Staan we eindelijk weer eens bovenaan, ga je onderuit door een wrakkige boekhouding.
 
 
Ik weet hoe dat komt en u ook. Die onbetrouwbare Chinees weigert er nog geld in te steken. Er mist twee miljoen. Wangstaltig gedrag, dat spreekt. 'Geld is niet belangrijk', vertrouwde Herman Brood mij ooit toe, om er meteen aan toe te voegen: 'Es muss nur da sein.' Daar valt geen speld tussen te krijgen. Ik weet niet hoe lang de KNVB door kan gaan met die bestraffende aftrek, maar er komt een moment dat iemand er een punt achter gaat zetten.
 
Hoe diep is de gifbeker die we met z'n allen aan het leegslurpen zijn? Wie het weet mag het zeggen. We zijn nog nooit eerder in deze situatie geweest.
 
 
Wat dat betreft is ADO als de verandering van het klimaat: niemand weet hoe het verder gaat. Tenzij je overstapt op kokosbriketten. De Partij voor de Dieren, altijd wel goed voor opvallende en vaak lachwekkende ideetjes, komt met het verzoek aan de gemeente Den Haag om beter te communiceren over de lokale houtstook (barbecues, houtkachels) en alternatieven voor houtskool te stimuleren.
 
Wat daarbij opvalt is hun voorkeur voor kokosbriketten. Denk niet dat uw kipsaté ineens een exotische smaak mee krijgt - het betreft de harde schil van de kokosnoot. Die wordt al sinds mensenheugenis in Azië gebruikt om het vuurtje op te stoken. Het brandt veel beter en langer maar is vooral veel beter voor het milieu.
 
Voor de verknochte barbecuefanaten is het wellicht leuk en leerzaam om alvast 'hybride' te gaan - gooi er gewoon eens wat kokoskolen bij. Zelfs als u denkt 'dat milieu gaat toch naar de klote' geeft het fijn gevoel dat u in ieder geval, aan de rand van de afgrond, uw beste beentje voor zet.