Datum plaatsing: 13-08-2021 22:27:00

Verslag en foto's: ADO koploper na overwinning op FC Volendam

ADO Den Haag heeft ook de tweede wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie in winst omgezet. De wedstrijd werd met 1-3 in het Kras stadion te Volendam gewonnen.

ADO speelde voor het laatst op 25 januari 2009 uit tegen FC Volendam, die het jaar daarvoor net als ADO Den Haag was gepromoveerd . Van de spelers die toen meespeelden staat alleen Robert Zwinkels nog onder contract bij ADO Den Haag. Die wedstrijd eindigde in 0-1 door een doelpunt van Danny Buijs.Aaron Meijers kwam in die tijd uit voor de Volendamse club. Vicento Besuijen en Boy Kemper speelden in de jeugd van Volendam.

ADO heeft in de loop der jaren in de  uitwedstrijden die het tegen Volendam speelde 10x gewonnen, 11 x gelijk gespeeld en 4x verloren.

Op de niet wedstrijdfitte Asante na hanteerde trainer Ruud Brood dezelfde basisopstelling als in de wedstrijd afgelopen zondag tegen jong  Ajax. Brood koos voor Verheydt om de basiself compleet te maken.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de in het afgelopen jaar overleden spelers en supporters van FC Volendam

De thuisclub kwam al snel op voorsprong, Denso Kasius schoot in de vijfde minuut van afstand in de korte  hoek van het Haagse doel: 1-0.
Vijf minuten later kon de debuterende keeper van Volendam al naar de kant. Hij tackelde de doorgebroken Catic buiten de 16 en kreeg de rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Alex Bos. ADO kreeg daarna een vrije trap die door Aaron Meijers genomen werd, echter zonder resultaat, want de bal kwam in de muur terecht.
Thomas Verheydt wist, op aangeven van Catic,  ADO in de 19e minuut alsnog op gelijke hoogte te brengen.
Er waren daarna over en weer nog wat kansjes. Het duurde echter tot de 41e minuut dat ADO op voorsprong kwam. Nadat er een overtreding op Besuijen bij de cornervlag was gemaakt, kon Kemper vanuit de corner die daarop volgde de 1-2 op het scorebord zetten.

Na de rust probeerden de Volendammers uiteraard orde op zaken te brengen en begonnen fel aan de hervatting van de wedstrijd. Boy Kemper voorkwam de gelijkmaker van Volendam door inzet met zijn hoofd uit het eigen doel te houden. Een minuut of wat later verzuimde ADO om de score uit te bouwen. Na een inzet  van Steijn, die de Volendamse keeper amper wist te pareren, was de rebound voor Verheydt. Die wist de keeper dan wel te redden.
Verheydt, die door Brood nog een beetje ontzien wordt, werd gewisseld voor Boussakou.
In de 65e minuut wees scheidsrechter Bos naar de stip nadat er in de 16 een overtreding op Breinburg was begaan. Steijn benutte de strafschop kalm en doeltreffend: 1-3.
Een kwartier voor tijd wisselde Brood Klas en Catic voor Severina en Rottier.
In de slotfase van de wedstrijd had Volendammer Muhren nog een enorme kans om de aansluitingstreffer te maken, de bal glipte bijna door de vingers van Koopmans, gelukkig kwam  de bal kwam niet in het doel terecht. In de blessuretijd was het weer Muhren die een grote kans wist te creeren, de bal ging echter voorlangs het doel.

ADO staat door dit resultaat nu als koploper van de ranglijst, in afwachting van de wedstrijd jong PSV - Den Bosch die aanstaande maandag nog in competitieronde wordt gespeeld.
Voorlopig staat ADO in ieder geval dit hele weekend aan kop!

Volgende week vrijdagavond  speelt ADO in eigen huis tegen FC Emmen.