Datum plaatsing: 08-08-2021 16:24:00

Foto's: ADO opent nieuwe seizoen met overwinning op jong Ajax

Zondagmiddag speelde ADO Den Haag in eigen huis de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en versloeg daarin jong Ajax met 2-0.

ADO Den Haag trainer Ruud Brood moest deze wedstrijd een aantal spelers vanwege blessures en ziekte missen. Naast Goossens en Kishna die binnenkort waarschijnlijk weer inzetbaar zijn, zijn Peet Bijen en Daryl Janmaat langer uit de roulatie.

Beide teams  begonnen de wedstrijd nog een beetje onwennig, ADO omdat het dit seizoen na jaren weer in de eerste divisie optrad en jong Ajax speelde voor het eerst een competitiewedstrijd onder leiding van trainer John Heitinga. ADO Den Haag wist zich steeds meer te profileren. De eerste echte kans na een kwartier spelen kwam voor Besuijen, zijn schot miste op een paar centimeters het doel.
Sem Steijn wist later Amofa en Kemper te bedienen, maar de Amsterdamse keeper Gorter bracht redding voor zijn team, alsook op de kansen van Seedorf en Besuijen. Genoeg kansen dus voor ADO, die in de eerste helft steeds niet tot een doelpunt leidden.

Na de rust kwam ADO al snel verdiend op voorsprong door Catic die in de 51e minuut keeper Gorter verschalkte.
Ajax probeerde nog wel wat terug te doen, maar Koopmans bleef alert en hield zijn doel schoon.
In de 60e minuut kwam de vorige week aangetrokken spits Thomas Verheydt in het veld voor Asante. Hoewel Verheydt nog maar pas bij de selectie is aangesloten en nog maar één maal echt meegetraind heeft, toonde hij aan uitstekend in vorm te zijn. In de 86e minuut kopte hij de bal uit een voorzet van de eveneens later in het veld gekomen Rottier in het doel: 2-0. Dat werd ook de eindscore van de wedstrijd.

Drie punten in een mooie wedstrijd, waarin ADO overheerste. Een goed begin van het nieuwe seizoen!

Vrijdagavond 13 augustus wacht de uitwedstrijd tegen Volendam. Mooi detail: tegen Volendam speelde ADP in 2008 de laatste competitiewedstrijd in de eerste divisie, die weliswaar verloren ging, maar via de playoffs wist het team van toenmalig trainer Wiljan Vloet toch te promoveren.