Datum plaatsing: 01-08-2021 17:47:00

Oefenduel met Feyenoord eindigt in gelijkspel

Uit de oefenwedstrijd die ADO Den Haag zondag in de Kuip speelde, kwam geen winnaar voort. De wedstrijd eindigde in 1-1.

De wedstrijd werd in vier delen van 30 minuten gespeeld. Feyenoord had daar vanwege het drukke programma voor gekozen. Afgelopen week speelde het in de Conference League tegen Drita en donderdag speelt de Rotterdamse formatie in diezelfde League tegen Luzern.
Door de 4 x 30 minuten constructie kon trainer Slot alle spelers toch in actie laten komen.

ADO Den Haag trainer Ruud Brood bracht in zijn basisopstelling twee wijzigingen aan ten opzichte van het oefenduel tegen FC Twente vorige week. Meijers en Amofa stonden er deze keer in voor Jonathan Mulder en Xander Serverina.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd hield ADO  met een solide verdediging goed stand en wist met een paar kansjes van Besuijen, Steijn en Catic het boeiend te houden. De eerste 30 minuten eindigden onbeslist.

Het tweede gedeelte van de wedstrijd begon zonder wissels van ADO Den Haag. Het was meteen al spannend in de 31e minuut toen Bryan Linssen een behoorlijke kans kreeg, waar Koopmans redding bracht. Een paar minuten later raakte Feyenoordspeler Boselic de lat. In de 54e minuut kwam Jonathan Mulder voor Meijers het veld in. Ook Feyenoord bracht weer een paar wissels in.
In de laatste minuut van het tweede gedeelte raakte Feyenoord opnieuw de lat, ook dit keer zonder resultaat. Waardoor het tweede gedeelte ook weer verdienstelijk met de stand waarop de wedstrijd begon eindigde.

Na de rust begon het derde gedeelte van de wedstrijd. Ook daarin was Bozenic meteen gevaarlijk en moest Koopmans redding brengen. In de 76e minuut bracht Brood drie wissels in. Amofa, Klas en Besuijen werden vervangen door Komljenovic, Reemst en Rottier.
Feyenoordspeler Azarkan die net in het veld was gekomen voor Conteh versierde een penalty die door Bozenik verzilverd werd, waardoor Feyenoord op 1-0 voorsprong kwam.

In het vierde en laatste gedeelte van de wedstrijd kwamen Leroy George (proefspeler), Lazic (proefspeler), Schoonderwaldt,  en van Mil in het veld voor Breinburg, Catic, Seedorf en Koopmans. Een paar minuten later werd ook Sem Steijn voor Boussakou gewisseld.
Een mooie kans was er in de 97e minuut toen Rottier op aangeven van Kemper uithaalde, maar de bal belandde helaas slechts in het zijnet.
Ook later wist Rottier het de Rotterdamse keeper nog lastig te maken.
In de 108e minuut was het dan wel raak. Boussakou wist de bal langs de ingevallen Feyenoordkeeper in het net te schieten. Een fraai doelpunt waarmee ADO het vele goede werk vanmiddag beloond zag: 1-1. Een paar minuten leek Boussakou ADO zelfs op voorsprong te kunnen zetten, maar de keeper wist dat te  voorkomen. De wedstrijd eindigde dus in gelijkspel.

Een mooie stand na de lange wedstrijd, waar ADO moed uit kan putten nu het volgende week al met een competitiewedstrijd gaat beginnen. Zondag 8 augustus wordt er in eigen  huis afgetrapt tegen jong Ajax.