support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 EXC 6 4 1 1 13
2 AZJ 5 4 0 1 12
3 ADO 6 3 1 2 10
4 TOP 6 3 1 2 10
5 VVV 6 3 1 2 10
6 GRA 5 3 0 2 9
7 MVV 6 3 0 3 9
8 VOL 5 2 2 1 8
9 UTJ 5 2 2 1 8
10 ALM 6 2 2 2 8
11 RJC 5 2 1 2 7
12 PSJ 5 2 1 2 7
13 EIN 5 2 1 2 7
14 EMM 6 2 1 3 7
15 NAC 5 1 3 1 6
16 HEL 5 2 0 3 6
17 DBO 6 2 0 4 6
18 DOR 6 1 2 3 5
19 JAJ 5 1 0 4 3
20 TEL 6 0 3 3 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
voetbalprimeur.nl

Datum plaatsing: 26-07-2021 20:08:00

'Brood bevestigt Vejinovic-deal en hoopt op Schalke doelwit Verheydt'


ADO Den Haag verraste zaterdag tegen FC Twente en dus is trainer Ruud Brood tevreden. Hij hoopt met de club in rustiger vaarwater terecht te komen en wil vooruit. Het gaat bij ADO vooral om de overnamesoap en daar baalt Brood van.


tekst: Tim van Duijn


ADO kwam tegen Twente sterk voor de dag. Het verloor met 2-4, maar ontevreden is Brood niet. Het doet hem goed om te zien dat de jonge spelers zich van hun beste kant laten zien. "We hebben een jonge groep en alles eruitgehaald wat erin zat", zegt Brood tegen VoetbalPrimeur. "Daar mag je tevreden over zijn. We waren heel gedurfd, probeerden vooruit te verdedigen, druk te zetten en maakten goede goals in de omschakeling. Dit zijn jongens die net komen kijken, maar ze durven wel. Vorige week speelden we tegen gearriveerde spelers van AZ en nu tegen die van Twente, we mogen tevreden zijn."


De voorbereiding van ADO loopt allesbehalve vlekkeloos. Brood moet noodgedwongen een beroep doen op jeugdspelers in verband met de absentie van een aantal spelers. "Ik vind dat de jongens het behoorlijk oppakken. We hebben spelers van O21 en zelfs daaronder door moeten schuiven. We missen twaalf spelers en vooral ervaring. Ik zie het enthousiasme van de jonge spelers en dat vind ik leuk om te zien. Maar ik weet ook dat er meer bij komt kijken."


Brood baalt dat het ADO niet gelukt is om degradatie af te wenden. Zijn ploeg kwam te laat in het seizoen op gang. "Ik was er echt van overtuigd dat we erin zouden blijven, zeker op het laatste moment toen we ineens punten gingen pakken. Het kreeg wat meer structuur, er kwam wat meer voetbal en vertrouwen in en er zouden nog spelers bijkomen. Het is achteraf, maar ik was echt overtuigd dat we het zouden halen. Je gaat anders de wedstrijden in dan wanneer je steeds verliest. Helaas kom je dan tekort. Nu zijn we met een jonge groep aan de voorbereiding bezig. Door blessuregevallen vallen sommige dingen in het niet. Maar je ziet ook dat veel spelers enthousiast en gedurfd spelen. Dat hoort ook bij deze club."


Aan Brood de taak om de spelers na de mokerslag van een degradatie op te lappen en de club weer kleur op de wangen te geven. "Iedereen moet het individueel verwerken. Niet alleen de spelers, maar ook de club. Je hebt het dan over de verwachtingen en met wie je het gaat doen. Wie gaan erin mee? Dat is een karakterding, ja. Het is de vraag wat we willen en financieel binnen kunnen halen. Met elkaar moet je het verwerken en vooruit kijken zodat de club in rustig vaarwater terecht komt."Overname
Daar wringt de schoen: ADO wordt geteisterd door de overnameperikelen en er is nog steeds geen duidelijkheid. Bestuurlijke onrust is giftig voor de organisatie, beseft Brood. "Zonder meer. Ik spreek uit ervaring. Het duurt maar en het duurt maar. De competitie komt dichterbij en het voetbal moet leidend zijn, maar dat is het niet. We willen het graag over voetbal hebben. De supporters hebben er zin in, maar het wordt best zwaar voor ze als je dat steeds mee moet nemen. Ervaren spelers zullen daar makkelijk mee om kunnen gaan, maar voor jonge spelers is dat moeilijker."Vejinovic en Verheydt
ADO is financieel aan handen en voeten gebonden en vooral aangewezen op wat er nu beschikbaar is. De kans is daarnaast groot dat het zonder Marko Vejinovic het nieuwe seizoen ingaat. De middenvelder is momenteel in China om een transfer af te ronden. "Hij is daar bezig en de kans is groot dat rondkomt. Hij maakt gebruik van een clausule", zegt Brood. "Het is voor hem een avontuur dat ook financieel aantrekkelijk is. Voor ons is het een gemis, want hij had als ervaren speler goed tussen de jonge spelers gepast."

Geboren Hagenaar Thomas Verheydt zit momenteel in de wachtkamer. ADO wil de spits graag hebben, maar er zijn meer kapers op de kust. Schalke 04 zou een van de geïnteresseerde clubs zijn. De agent van Verheydt heeft een aanbieding gekregen, al ontkennen Duitse bronnen in alle toonaarden. "Thomas heeft aangegeven dat hij ook kijkt naar de organisatie", zegt Brood. "Hij zou hier heel goed passen, denk ik. Maar tegelijkertijd moeten wij ook door. Op dit moment is het pas op de plaats maken. Hij is van harte welkom. De spelers maken hun eigen keuzes en dat is met Thomas ook zo. We gaan straks starten. Als Thomas erbij is, prima, als hij er niet bij is, weten we dat ook. We hoeven het er niet elke dag meer over te hebben. Beide partijen weten dat we in gesprek zijn."