Datum plaatsing: 24-07-2021 19:00:00

Verslag en foto's: ADO verliest in oefenduel van FC Twente

ADO speelde zaterdagmiddag in eigen huis een oefenduel, die verdeeld werd in twee wedstrijden, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De wedstrijd werd met 2-4 door FC Twente van het gehavende team van ADO Den Haag gewonnen.

Trainer Ruud Brood moest deze wedstrijd veel ervaren spelers spelen. Peet Bijen is nog niet wedstrijdfit en vanwege  diverse medische redenen bleven Robert Zwinkels, Darryl Janmaat, Ricardo Kishna, Aaron Meijers, John Goossens, Robin Polly, Jamal Amofa en Evan Rottier aan de kant. Daardoor kwamen net als in de vorige oefenwedstrijd tegen AZ, die achter gesloten deuren werd gespeeld, veel jonge spelers aan bod. Ook de spelers die deze week op proef zijn kwamen in actie. In de eerste wedstrijd die 75 minuten duurde speelde Gregor Breinburg mee, in de tweede wedstrijd die 45 minuten lang was maakten Leroy George en Boban Lazic tezamen met een groot aantal wisselspelers hun opwachting.

In de eerste wedstrijd vielen een aantal spelers positief op. Bijvoorbeeld Xander Severina die in de 16e minuut een één-tweetje met Vicente Besuijen opzette, daar werd echter te veel ruimte in gelatenwaardoor een FC Twente speler de bal net kon onderscheppen.
Een paar minuten later viel het eerste schot op doel te noteren. Dhoraso Klas moest echter zien dat zijn doelpoging geen resultaat opleverde.
De wedstrijd was nog geen half uur oud toen Sem Steijn, die een goede indruk maakte, na een voorzet van Besuijen de 1-0 voor ADO Den Haag op het scorebord zette.
De tukkers kwamen echter terug in de wedstrijd toen Zerrouki de stand met een fraai schot gelijk maakte: 1-1. Daar bleef het niet bij, want Zerrouki zette ook nog eens uit een vrije trap de 1-2 op zijn naam.
Dat liet Steijn niet op zich zitten, op aangeven van Kemper bracht hij zijn team weer op gelijke hoogte 2-2, wat ook de eindstand van de eerste wedstrijd werd.

Na de rust begon de tweede wedstrijd, waarin voor beide clubs een bijna compleet nieuw elftal aantrad. Bij ADO Den Haag bleven Severiana en Cain Seedorf echter nog wel in het veld.
De minutentelling begon deze wedstrijd opnieuw, maar de stand bleef staan. Daar kwam in de vierde minuut een wijziging in toen Oosterwolde de bal in de touwen schoot 2-3
In de 14e minuut mocht Yahya Boussakou in het veld voor de moegestreden Seedorf en in de 30e minuut kwam Steijn terug het veld in voor Lazic, maar de Haagse formatie kwam niet meer tot scoren. Dat deed de tegenstander wel, in de laatste fase van de wedstrijd werd het 2-4 voor FC Twente.

Zondag 1 augustus speelt ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. De wedstrijd begint om 15:00u.