het vaderland

Datum plaatsing: 27-03-1925 13:52:00

ADO Verliest uit bij VOC 2-1

Zonder het sensationele einde zou deze ontmoeting een getrouwe copie geweest zijn van die, welke verleden week op het H.F.C.-veld gespeeld werd.

Beide elftallen kwamen met dezelfde spelers uit en scheidsrechter was weer de heer Mutters. Het spel was evenals de vorige maal niet van een bijster hoog gehalte en ontegenzeggelijk was V.O.C, technisch beter dan de Hagenaars. De eerste aanvallen zijn voor V.O.C, en Quax in het A.D.O.-doel moet spoedig handelend optreden, hetgeen hij kalm en zeker doet. Groosjohan is de man in de Rotterdamsche voorhoede en hij geeft tal van prachtige voorzetten van den linkervleugel af. Bij het opvangen van een dier voorzetten wordt Quax tegen den grond gelopen en het duurt geruimen tijd eer hij weer onder de lat kan plaats nemen. Een snelle rush van Cools, den A.D.O. -rechtsbuiten, is V.O.C, noodlottig. Hij kan goed voorzetten en v. d. Graaff schiet den bal in den bovenhoek, 0-1.
V.O.C, doet hierna menigen fellen aanval, maar 't beslissende schot ontbreekt, zoodat voor rust de stand ongewijzigd blijft.

De 2e helft begint met eenige aanvallen van V.O.C. v. d. Es en Groosjohan werken keurig samen en met moeite werken de A.D.O.-backs den bal weg. Na 10 min. maakt Quax een fout en v. Herwaarden kopt den gelijkmaker in het net.

A.D.O. laat den moed niet zakken, maar doordat G. Tap meer in de half linie speelt, dan linksbuiten, is de Haagsche stormlinie zeer gehandicapt. Bikkers in het Rotterdamsche doel krijgt menigen lastigen bal te verwerken.
van Bohemen kopt kort na elkaar twee voorzetten van links naast het V.O.C.-doel en even later onderschept Bikkers een pracht voorzet van v. d. Graaff. Met den stand 1-1 komt het einde.

Verlenging
In de verlenging daalt het spelpeil en geen van de beide elftallen presteert iets bijzonders. In de tweede verlenging rent van Herwaarden alleen op Quax aan, maar schiet in keepers handen. In de laatste minuut van deze wedstrijd onderneemt de V.O.C.-linkervleugel weer een goeden aanval. Quax loopt uit en de bal wordt in het verlaten doel geplaatst. Een A.D.O.-back vangt echter den bal met beide handen op en werkt weg.
Dit ontgaat natuurlijk Muiters niet en V.O.C, krijgt op het nippertje een strafschop te nemen. Groosjohan plaatst zich achter den bal en met een hard schot behoudt hij V.O.C, voor de 1ste klasse. Direct daarop is het inrukken.