Datum plaatsing: 03-07-2021 19:01:00

Foto's en verslag: Ruime overwinning ADO in oefenduel met HVV Laakkwartier

Zaterdagmiddag speelde ADO Den Haag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het terrein van HVV Laakkwartier.

De laatste keer dat de traditionele oefenwedstrijd werd gespeeld werd de eindstand 0-10 voor ADO Den Haag.

HVV Laakkwartier, met de nieuwe trainer Roel Zandbergen, speelde vorig weekend al een oefenduel tegen SVV Scheveningen, de stand werd 1-7 in het voordeel van Scheveningen.

Spelers die ontbraken op het opstellingsformulier waren Robert Zwinkels (geblesseerd), Peet Bijen, Aaron Meijers, John Goossens, Vicento Besuijen en Ricardo Kishna.

De wedstrijd vanmiddag werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden afgelopen nacht van de vader van Patrick van der Ende, lid van verdienste van HVV.

ADO Den Haag opende al snel de score. Nadat Jonathan Mulder onderuit werd gehaald in de 16, wees scheidsrechter Leo van Dokkum naar de stip. Vejinovic benutte de penalty: 0-1.
Twee minuten later kopte Boy Kemper de 0-2 in. Later in de wedstrijd bouwden Van Mil, Van Kleef en Severina de stand tot 0-5 uit. HVV Laakkwartier kon er niet meer dan een paar kansjes (boven de lat gekopt en net naast het doel geschoten) tegenover stellen.

Na de rust werd het elftal van ADO gewisseld op Severina en Jonathan Mulder na.
Severina zette de stand in de 56e minuut op 0-6. Een paar minuten verscheen de 0-7 op het scorebord nadat Sem Steijn een vrije trap nam en Rottier in de rebound de bal in de touwen schoot. Een paar minuten later was het weer raak voor Rottier 0-8.
Op slag van het Haags kwartiertje kwam Sem Steijn zelf tot scoren: 0-9. Even later werd zelfs 0-10 toen Steijn op een voorzet van Serverin scoorde.
Het scorebord kon de stand niet meer verwerken en dat werd nog erger toen in de 90e minuut Van Mil, die als wissel weer in het veld werd gebracht, de 0-11 binnenschoot.

Een mooie zeer ruime zege op het zo vertrouwde veld van Laakkwartier, waar het na de wedstrijd met napratende supporters nog lang gezellig was.

laakkwartier ADO Den Haag 0-11