Datum plaatsing: 30-05-2021 19:21:00

foto's en verslag: ADO geeft voorsprong tegen Ajax in kwartier uit handen

ADO Den Haag speelde zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd dit seizoen tegen Ajax. In de kampioenspoule stonden ADO en Ajax op de respectievelijk vierde en derde plaats. De wedstrijd ging derhalve meer om de eer.

Dat leek ADO een groot deel van de wedstrijd te lukken. De wedstrijd waarin afscheid werd genomen van Nadine Noordam, Annoek Boshuizen, Celainy Obispo, Priscilla Mesker en Eline Koster.
Priscilla Mesker kwam in totaal 104 wedstrijden uit voor ADO Den Haag vrouwen.

In de 26e minuut werd er door de gasten een overtreding in de 16 op Rijsbergen gemaakt, daarna wees scheidsrechter Luuk Timmer naar de stip. Gwyneth Hendriks benutte de penalty feilloos: 1-0.

In  het begin van de  tweede helft verdubbelde Ravensbergen de score: 2-0. Haar tiende doelpunt dit seizoen!

Trainer Sjaak Polak die in de 48e minuut Priscilla Mesker een publiekswissel had gegeven, bracht Amber Verspaget in het veld, en voerde na het tweede doelpunt een aantal wissels door. De eveneens vertrekkende Eline Koster werd vervangen door IJzerman en Gwyneth Hendriks door Kagie. Ook Celainy Obispo en Liz Rijsbergen werden gewisseld. In hun plaats kwamen Kayra Nelemans en Manon van Raay.
De angel bleek door de wissels uit het spel te zijn gehaald.
Want in het laatste kwartier wisten de Amsterdamse vrouwen het haags kwartiertje naar zich toe te trekken. ADO kreeg in dat kwartier maar liefst vijf doelpunten om de oren.
ADO scoorde nog wel één maal uit een penalty die door Noordam werd benut, zodat de eindstand 3-5 voor de gasten werd.

Helaas geen overwinning dit keer.

Zaterdag 5 juni spelen de ADO Den Haag Vrouwen de bekerfinale tegen PSV Vrouwen  in het Yanmar Stadion in  Almere.