support Casper
 COMPETITIESTAND
2021-2022   w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA (j) 0 0 0 0 0
3 ALM 0 0 0 0 0
4 AZ (j) 0 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0 0
8 EXC 0 0 0 0 0
10 FCU (j) 0 0 0 0 0
11 GRA 0 0 0 0 0
12 HEL 0 0 0 0 0
13 MVV 0 0 0 0 0
14 NAC 0 0 0 0 0
15 PSV (j) 0 0 0 0 0
16 RJC 0 0 0 0 0
17 TEL 0 0 0 0 0
18 TOP 0 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0 0
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 30-05-2021 09:37:00

Bestuurlijke onrust binnen vereniging ADO nadert kookpunt


Het is al enige tijd onrustig rond en binnen ADO Den Haag. Los van de sportieve malheur is er ook binnen het bestuur van de vereniging ADO commotie ontstaan, die nu naar een kookpunt lijkt te gaan na een e-mail die de ledenraad van één van leden ontving.


Met toestemming van de schrijver mag ADOFANS.NL de tekst van de bewuste e-mail integraal publiceren.

========================================================================================

Ik ben boos op de hsv voorzitter

En ik heb me vandaag ook kwaad gemaakt op de hsv. Heb deze mail naar alle leden gestuurd. Harm
(& bestuur HSV ADO & leden van HSV ADO)
 
Een halve dag heb ik gehoopt dat ik via de mail een nieuwe en correcte versie van jouw wekelijkse update aan de leden te ontvangen. Omdat er vrijdagavond per ongeluk een ‘foute versie’ de deur was uitgegaan.
Uit het feit dat dit niet is gebeurd, kan ik niet anders constateren dan dat wat je geschreven hebt ook werkelijk hebt bedoeld. En dat vind ik voor een voorzitter van de HSV ADO nogal schokkend.
 
Ik heb het over de volgende alinea:
In reactie op de recente persberichten kan ADO Den Haag bevestigen, dat we al langere tijd in gesprek zijn met een vennootschap van Ad Nederlof, enthousiast fan van Forum Sport en van jongs af aan al supporter van ADO Den Haag. Broedende kippen moet je niet storen. Dus beide partijen geven er de voorkeur aan om de besprekingen in alle rust te voeren. Dit betekent daarom ook, dat hier voorlopig geen verdere mededelingen over naar buiten zullen komen.
 
Een hele alinea over een ‘fan van Forum Sport’ dus. En tegelijkertijd geen enkel woord over het voor ADO-ers toch geweldige nieuws van enkele dagen eerder. Namelijk dat Martin Jol - één van jouw leden en ook nog eens één van de grootste ADO-ers uit onze clubhistorie – mogelijkerwijze binnenkort de nieuwe eigenaar van de club zou kunnen worden.
 
Je weet dat ik de afgelopen jaren mijn best heb gedaan om naar buiten niet te reageren op zaken waarvan ik, vanwege mijn goede relatie binnen ADO en binnen UVS, op de hoogte ben.
Maar na jouw ledenbrief van vrijdagavond kan ik niet langer zwijgen.
 
In de afgelopen dagen heeft ADO, door middel van een uiterst knullige en mij verder onbekende woordvoerder over de ‘op handen zijnde deal met Martin Jol’ mede namens jou het volgende gezegd:
“Dat hebben wij ook uit de media moeten vernemen. Het zou handig zijn als Jol zich bij de voordeur meldt. Wij weten nog niks en moeten toch echt goedkeuring verlenen. Ik las bij jullie dat het voor het weekend rond zou zijn, dat lijkt mij wel erg snel, op het moment van spreken heeft Jol zich nog niet gemeld.”
 
Waarom heb je vrijdagavond in je mail aan de HSV ADO leden niet geschreven dat deze mededeling een ‘infame leugen’ is. Jij bent – als voorzitter - immers al sinds dinsdagavond 4 mei op de hoogte van de belangstelling van Jol. En dat geldt voor al die andere betrokkenen eveneens. Ik heb je die avond immers over Martins bedoelingen gebeld. Dat was vlak voordat je een vergadering had met zowel de Raad van Commissarissen als ook de leden van de Stichting Toekomst ADO Den Haag, de directie en met advocaten.
 
Vlak na de vergadering (4 mei om 19.41 uur) appte je mij (zie ook attachment):
Jan Hermen, net uit de call met directie, RvC, STA en HFC plus advocaten. Behalve Martin hebben zich nog anderen gemeld. Afgesproken om aspirant kopers centraal te laten praten met directie en/of vz RvC. Hij probeerde net trouwens nog met FransS te bellen. Dus laat ik het aan FransS over. Niet vervelend bedoeld, maar meer pragmatisch. Groet Harm
 
Nog geen uur later heeft een enthousiaste Frans van Steenis zeker een kwartier met Martin gesproken over de procedure, de andere geïnteresseerden, de toekomst van de club en Martins plannen om daar zo veel mogelijk andere mensen van onze club bij te betrekken. Ondanks de afspraak “snel weer contact te hebben” heeft Martin sindsdien niets meer vernomen. Niet van Van Steenis en ook niet van jou, de voorzitter van de club waar hij lid van is. Pas nadat het bericht van de mogelijke deal met UVS was gelekt, werden er plotseling weer een beetje moeite gedaan contact op te nemen.
 
Voor het overname proces is dat overigens niet al te bezwaarlijk. Hoewel jullie voortdurend anders doen voorkomen (ik lees de volgende groteske passage in je brief “Kortom, nog meer werk voor onze raadslieden, de directie, de raad van commissarissen en de voorzitters van STA en HFC. We vormen overigens een hecht team met allen hetzelfde doel voor ogen, dus dat maakt het werk aan het ontwarren van de knopen in ieder geval een stuk lichter”) moet een toekomstige koper van ADO uiteraard zijn bij de eigenaar. In China dus! Al jij een huis wil kopen ga je immers ook niet met de buurman van de verkoper onderhandelen.
 
Maar dat terzijde. Wat mij als ADO-lid vooral verbijstert is het feit dat jij als voorzitter van mijn club (en die van Martin) één front schijnt te vormen met de directie (waarvan jij donders goed weet dat diens tijdelijke benoeming op uiterst incorrecte wijze tot stand is gekomen) en de Raad van Commissarissen, waarvan de voorzitter nu al dagen bezig is zijn op handen zijnde ontslag nog wat uit te stellen door geen gehoor te geven aan zijn opdracht een aandeelhouders vergadering uit te schrijven. Vermoedelijk een truc die hij heeft opgestoken van een opfris-cursus in Belarus.
 
En Harm, we hebben het hier over een Raad van Commissarissen waarvan de leden mede verantwoordelijk zijn voor de gemaakte miljoenen verliezen en waarvan de Nederlandse leden (en niet de Chinese) zich zelfs nu nog laten betalen voor hun werkzaamheden. En in tijden dat ADO in de grootste financiële problemen verkeert, hun voorschot nota’s zelfs met prioriteit laten uitbetalen.
Geen wonder dat zij voorkeur geven aan een Forum Sport-fan als nieuwe eigenaar. Naar verluid heeft die al toegegeven aan de enige eis die de Raad van Commissarissen hem heeft gesteld. Namelijk dat zij hun zo geliefde positie mogen behouden.
 
In hun persbericht van deze week heeft UVS, als eigenaar van ADO Den Haag NV aangegeven dat de belangrijkste reden om de club van de hand te doen het ‘uit de hand lopen’ is van het gedrag van de Raad van Commissarissen alsmede van de twee minuscule aandeelhouders (ieder zo iets als 0,00001%). Bovenstaand ‘wegmoffelen’ van de belangstelling van Martin Jol is daarvan weer eens een perfect voorbeeld. Je hoeft blijkbaar niet eens Chinees te zijn om door de ADO-leiding met dedain aan de kant te worden geschopt. Geen wonder dat Martin Jol een tijdje geleden zijn lidmaatschap al eens heeft opgezegd. Hij is vervolgens weer lid geworden, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat hij daar nu weer enorm veel spijt van heeft.
 
Afgelopen week had UVS ook de hoop uitgesproken dat Frans van Steenis het fatsoen zou hebben om uit zichzelf op te stappen. Uiteraard – zie bovenstaande alinea’s - gebeurde dat niet. ,,Not impressed”, heeft ene Florisson namens de RvC de media laten weten.
 
Beste Harm, Ik ben niet meer dan een gewoon lid van de ledenraad. Slechts één van vijftien. En heb op basis daarvan niet meer van het ADO-bestuur te vragen dan dat men ten aanzien van club en leden (zoals Martin Jol) enig moreel besef toont.
Bij Frans – not impressed – van Steenis is daarvan al heel lang geen sprake meer.
In jouw geval hoop ik op ietsje meer fatsoen. Kan niet moeilijk zijn trouwens!
 
Je bent al 3,5 weken op de hoogte van de belangstelling van Martin Jol om ‘de NV’ van een financiële ondergang te redden. Nota bene het wellicht meest prominente lid van de club waarvan jij voorzitter bent en iemand die in de afgelopen weken zelfs een aantal keren heeft aangeboden onze in nood zijnde club per direct € 2 miljoen te lenen. Ondanks dit waanzinnig genereuze aanbod heb je de afgelopen weken niet alleen geen enkele poging gedaan om Jol te helpen, je hebt je – je schrijft het vrijdagavond zelf – zelfs actief bemoeid met een poging om ‘voor de zoveelste keer een outsider’ binnen te halen.
 
Dit – plus het feit dat je niet in de bres bent gesprongen toen de NV een volstrekt onware verklaring over jouw prominente medelid Martin Jol de wereld heeft ingestuurd - maakt je wat mij, als één van de 15 leden van de ledenraad, betreft, totaal ongeloofwaardig als voorzitter van de HFC ADO.
 
Het is al weer zo’n twee jaar geleden dat Frans Leermakers en ik bij onze zoektocht naar een nieuwe voorzitter bij jou uitkwamen. We hebben je toen voorgesteld om voorzitter te worden, iets dat je tot veler tevredenheid uitstekend hebt gedaan.
 
Ik ben dan ook werkelijk geschokt dat ook bij jou de afgelopen weken het morele besef blijkbaar volledig is verdwenen. Je dient, als voorzitter van de HSV, de rechten en plichten die het gevolg zijn van de twee decennia gesloten overeenkomst met de NV te controleren en eventueel te verdedigen. En uiteraard dien je de belangen van een lid van ADO (en dan ook nog eens het meest prominente) die zich bereid heeft verklaard “om de NV te redden” als een tijger te verdedigen.
 
Helaas is het nu – door de app’s en je mail – voor de buitenwereld volledig duidelijk dat je precies het tegenovergestelde hebt gedaan. Je hebt daarmee niet alleen de belangen van de ADO-leden, maar ook die van de HSV ernstige schade toegebracht. Vast staat immers dat in de toekomst de nieuwe eigenaar van de NV – wie dat ook wordt – ten opzichte van de HSV een andere en veel negatievere houding zal aannemen dan de altijd vriendelijke en bereidwillige mensen van UVS. Simpel omdat de HSV (nogmaals, 0,00001%) zich niet als vriend maar als manipulator gedraagt. Veel succes bij de volgende onderhandelingen over toegangskaarten voor de ADO leden.
 
Eigenlijk zou het je sieren als je vandaag nog een nieuwe ‘update’ naar de door jou zo in de steek gelaten leden stuurt. Bijvoorbeeld met daarin de aankondiging van je directe vertrek als voorzitter van de HFC.
 
Het spijt me dat ik deze brief niet met de gebruikelijke vriendelijke groet kan afsluiten.
 

Lid ledenraad HSV ADO Den Haag

========================================================================================

 

Naar aanleiding van deze notitie heeft het haags supporter collectief de HFC opgeroepen om aanstaande maandag 31 mei 2021 met een afvaardiging van de supporters in gesprek te treden over de gang van zaken binnen de HFC, de onderhandelingen met mogelijke geldschieters, de toekomstige rol van de HFC en een reactie op het door de supporters gedane voorstel om zichzelf d.m.v. het Supporterscollectief te laten vertegenwoordigen in de RvC.