Datum plaatsing: 16-05-2021 16:47:00

Verslag: ADO Den Haag geeft voorsprong weg tegen FC Twente

Ook de allerlaatste wedstrijd in de eredivisie heeft ADO Den Haag niet kunnen winnen. De Haagse club gaf een 0-2 voorsprong weg en verloor de wedstrijd die in 3-2 voor FC Twente eindigde.

ADO Den Haag dat al zeker was van directe degradatie stond zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Twente te wachten.

Veel doelpunten heeft ADO dit seizoen niet gemaakt, en dus was het verrassend te noemen dat ADO al in de 29e minuut op voorsprong kwam door John Goossens die rechtstreeks vanuit een corner de bal achter doelman Drommel schoot. Acht minuten later zette Goossens de stand zelfs met een schot van bijna 30 meter op 0-2 voor ADO Den Haag.
Die ruime voorsprong werd al gauw teniet gedaan door Rots die de 1-2 op het scorebord zette. Vlak voor rust legde scheidsrechter Higler de bal op de stip toen Kemper in de 16 de bal op zijn arm kreeg en die situatie als hands werd beoordeeld. Narsingh maakte door een goed benutte penalty de stand gelijk.

Na de rust zorgde ADO er lang voor dat de thuisploeg de winnende treffer niet kon maken, maar in de 84e minuut was het dan toch raak, toen Dumic de stand op 3-2 zette.

Het seizoen is over voor ADO en ook een 17e plek die meer tv-geld had opgeleverd zat er niet in.

Uithuilen en opnieuw beginnen volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.