Datum plaatsing: 13-05-2021 17:04:00

Verslag: ADO degradeert na afgang tegen Willem II

ADO Den Haag heeft in eigen huis degradatie niet weten af te wenden. De wedstrijd eindigde in 1-4 in het voordeel van de Tilburgers, die door deze winst nog hoop houden om in de eredivisie te overleven.

Trainer Ruud Brood stelde Besuijen, die de vorige wedstrijd een schorsing uitzat, in de basis op. Ook Janmaat, die vorige wedstrijd tegen PEC een helft meespeelde, mocht aan de wedstrijd beginnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut geklapt voor de supporters en oudspelers die afgelopen jaar zijn overleden. De foto's van onder andere oudspelers Harry Vreken en Ton Thie en de onlangs op jonge leeftijd overleden ADO supporter Dylan kwamen via de schermen voorbij.

Het team van oud ADO Den Haag trainer ZeljkoPetrovic veruit de beste ploeg op het veld. Al in de tweede minuut had Willem II speler Wriedt de kans om de score te openen. Daarna was er aan de andere kant een kans voor Goossens, maar de bal tikte echter alleen de paal aan.
Pavlidis wist in de vijfde minuut wel zijn kans te benutten: 0-1.
Halverwege de eerste helft was er een dubieus moment, waarbij minuten lang werd stilgestaan. Pavlidis schoot, nadat er gevlagd was voor buiten spel, de bal binnen. De Haagse verdediging inclusief de keeper stonden erbij en keken ernaar. Scheidsrechter Kamphuis leek toen al gefloten te hebben. De VAR beoordeelde de situatie toch als een doelpunt voor Willem II, bij herhaling van de beelden bleek dat het geen buitenspel was en Kamphuis zou op het moment van binnenschieten gefloten hebben. Raar, maar waar. In ieder geval werd de stand daarna 0-2.
Een ander moment pakte iets gunstiger uit voor ADO toen Arweiler die neergehaald werd op de rand van de 16 meter. Kamphuis vond het geen penalty waard, maar de VAR wel. El Khayati legde aan, keeper Muric koos de goede hoek en voorkwam de treffer.
De ellende werd groter toen Wriedt vlak voor rust de 0-3 op het scorebord zette.

Brood liet tijdens de rust drie spelers in de kleedkamer achter. Adekanye, De Boer, Arweiler werden gewisseld voor Mokhtar, Vejinovic en Kramer.
Een kwartier later kwam Kemper ten koste van Janmaat in.
Heel even was er nog een vleugje hoop toen Kramer op aangeven van Vejinovic scoorde: 1-3, maar die hoop was gauw vervolgen toen Nunnely vlak daarna de 1-4 maakte.
De wedstrijd was daardoor in de 71e minuut al eigenlijk uitgespeeld.

ADO degradeert samen met VVV die met 3-2 van Ajax verloor. Willem II en Emmen, die vanmiddag met 3-1 van Heerenveen won houden nog hoop op behoud in de eredivisie.

Zondag wacht de uitwedstrijd van ADO tegen FC Twente, maar dat is het bekende spel om des keizers baard.