Datum plaatsing: 09-05-2021 16:49:00

Verslag: ADO leeft nog na overwinning op PEC Zwolle

ADO Den Haag heeft zondagmiddag de tweede overwinning op rij geboekt. Na vorige week in eigen huis Feyenoord te hebben verslagen, werd vanmiddag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen.

ADO staat door deze overwinning nog wel steeds op de laatste plek van de rangliljst, maar staat nog maar 1 punt achter op VVV Venlo en twee punten verwijderd van  FC Emmen op de 16e plek, de plaats die recht geeft op nacompetitie. Er is zelfs nog een hele kleine kans op het bereiken van de 15e plek die directe handhaving in de eredivisie betekent.

Trainer Ruud Brood kon deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde Beijen, Amofa, Del Fabro. Ook kon hij niet beschikken over Besuijen en Kramer die vanwege een vijfde gele kaart geschorst zijn.
Daarbij kon Brood wel weer een beroep doen op Janmaat die na een langdurige blessure weer wedstrijdfit is. De verdediger die sinds de winterstop nog maar twee maal in actie kwam, mocht op de bank beginnen.

ADO begon goed aan de wedstrijd en kwam in de twaalfde minuut al op voorsprong door een doelpunt van Adekanye die fraai de Zwolse verdediging omzeilde, naar binnen trok en de bal achter doelman Mous schoot.
Zwolle deelde nog wel wat plaagstootjes uit, maar was ondanks dat het 66% balbezit had in de eerste helft niet echt gevaarlijk.

Na de thee kwam Janmaat voor Kemper in het veld.
PEC Zwolle had in de tweede helft wel overwicht, maar op een bal op de paal na, ging er niet echt dreiging vanuit.
El Khayati wist een paar kansjes te creeren, maar een tweede treffer zat er niet in. Nadat hij in de laatste minuten neer ging in de 16, vond scheidsrechter Manschot het meer een gele kaart wegens een schwalbe waard dan een penalty. Waardoor de stand op 0-1 bleef staan.

Drie hele belangrijke punten in de knip!! En het ligt allesop het moment nog helemaal open. Donderdag, op Hemelvaartsdag, staat de thuiswedstrijd tegen concurrent Willem II op het programma.