Datum plaatsing: 25-04-2021 16:43:00

ADO na duel met Fortuna een stap dichter bij rechtstreekse degradatie

ADO Den Haag is na de wedstrijd in eigen huis dieper in de zorgen geraakt na de 0-3 overwinning van Fortuna Sittard.

Bij de wedstrijd mochten voor het eerst sinds september vorig jaar weer een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn. Voorwaarde was wel dat zij vooraf een bewijs konden laten zien dat zij negatief op corona waren getest.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Willy van der Kuijlen, de oldtime topscorer van de eredivisie. Hij maakte 311 doelpunten in zijn carriere in de eredivisie.

De 939 toeschouwers die met een negatieve testuitslag aanwezig waren zagen in de eerste minuut Fortuna speler Seuntjes al bijna vanaf de middenstip gevaarlijk zijn, maar de bal kwam gelukkig naast het doel van Fraisl terecht.
ADO was, zeker vergelijken met de eerdere wedstrijden het eerste gedeelte van de wedstrijd aanvallend ingesteld, maar zodra Fortuna de bal had was ADO slecht in de omschakeling, waardoor de Limburgers er heel makkelijk doorheen konden. Flemming en Seuntjes waren daardoor al snel dichtbij een doelpunt. In de 40e minuut was het Flemming die de 0-1 voor Sittard op het scorebord zette.
ADO probeerde nog wel wat terug . El Khayati, Zuiverloon en Kishna haalden een paar keer uit, maar de 'bejaarde' keeper Velthuizen wist makkelijk te pareren. Aan de andere kant van het veld wist Fraisl net voor de thee met een enorme redding te voorkomen dat Fortuna de score vergrootte.

Na de rust was het eigenlijk al snel gedaan voor ADO. Polter kreeg en benutte alle ruimte om de 0-2 in te schieten.
ADO probeerde nog wel wat terug te doen. Vejinovic knokte zich door de Limburgse verdediging en gaf de bal mooi voor op Besuijen die de bal niet goed kon raken en overschoot.
De ondertussen voor De Boer ingevallen Kramer was nog het dichtst bij een doelpunt, maar de bal rolde rakelings langs het doel.
Net na het ingaan van het Haags kwartiertje zette Tekie de 0-3 op het scorebord en was het over en uit voor ADO.

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag weer in eigen huis. Dan is Feyenoord de tegenstander.