Datum plaatsing: 23-04-2021 22:39:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: remise ADO en FC Twente in 1e duel kampioenspoule

ADO Den Haag speelde vrijdagavond in eigen huis de eerste play-offs wedstrijd om het kampioenschap tegen FC Twente. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Na afgelopen weekend de halve bekerfinale van FC Twente te hebben gewonnen, moesten de ADO Vrouwen vrijdagavond wederom aantreden tegen de Tukkers. Ditmaal in playoffs van de kampioenspoule in de eredivisie Vrouwen.

ADO begon sterk aan de wedstrijd. Kayra Nelemans en Shanique Dessing wisten in het eerste half uur kansen te creeeren. In de 30e minuut kwam ADO door een doelpunt van Liz Rijsbergen op aangeven van Jannette van Belen op voorsprong.
FC Twente drong in de laatste fase van de eerste helft sterk aan, maar ADO bleef bij de les en wist zich goed te verweren.

Na de thee gingen de gasten feller op zoek naar de gelijkmaker. In de 60e minuut kwam  ADO goed weg toen een schot van FC Twente op de paal belandde. Even later kwam uit de rebound van een door oud ADO Den Haag speelster Renate Jansen genomen corner de bal op de lat van het Haagse doel. Op slag van het Haags kwartiertje moest de geblesseerde Van Belen het veld verlaten, zij werd vervangen door Eline Koster. In dezelfde minuut wisselde trainer Sjaak Polak ook Liz Rijsbergen voor Bo Vonk.
Tien minuten voor tijd viel dan helaas de gelijkmaker. Marisa Olislagers verschalkte met een snoeihard schot Barbara Lorsheyd: 1-1.
FC Twente rook bloed en wist vijf minuten voor tijd maar liefst drie corners achterelkaar af te dwingen, maar de Haagse verdediging en keepster Lorsheyd wisten de kansen van de tegenstander  te pareren.
In de blessuretijd viel er nog een klein smetje te noteren. Pleun Raaymakers die eerder in de wedstrijd de gele kaart kreeg voorgeschoteld, ontving haar tweede gele kaart en dus rood wegens het wegschieten van de bal.

Volgende week vrijdag speelt ADO Den Haag uit tegen Ajax.