Datum plaatsing: 17-04-2021 20:31:00

Update: ADO Vrouwen bereiken bekerfinale na overwinning op FC Twente

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich zaterdag door met 2-3 in Enschede te winnen van FC Twente voor de bekerfinale geplaatst.

Na een sterk begin van FC Twente kwam de thuispoeg in de 21e minuut op voorsprong. ADO had het moeilijk, maar Van Belen wist op aangeven van Gwyneth Hendriks vlak  voor rust de gelijkstand  van 1-1 op het scorebord te zetten .

Aan het begin van de tweede helft kwam Twente alweer snel op voorsprong. Oud ADO Den Haag speelster Renate Jansen gaf een voorzet aan Dieckmann, die de kans wist te benutten: 2-1. Met wat geluk kon ADO de stand weer gelijk te maken.  Van Belen zorgde ervoor dat de Twentse keepster Van Domselaar de bal niet vrij kon uittrappen en daarop schoot Van Domselaar de bal precies in de voeten van Rijsbergen, die daarop de keepster verschalkte: 2-2.

Nikki IJzerman maakte in de slotfase met een afstandschot de winnende treffer voor ADO Den Haag.

Update: ADO Den Haag Vrouwen zal door deze overwinning de bekerfinale op 5 juni om 20:00u te Almere spelen tegen PSV Vrouwen. PSV won zondag in de halve bekerfinale van Ajax.