Datum plaatsing: 04-04-2021 16:52:00

Verslag: ADO nog dieper in de zorgen na 1-4 nederlaag

ADO Den Haag heeft in de strijd om uit de degradatienood te komen, een forse nederlaag moeten incasseren en dat ook nog in eigen huis.

Trainer Brood moest puzzelen om het gebrek aan verdedigers op te lossen. Hij kon geen beroep doen op de geblesseerde Bijen, Zuiverloon, Janmaat, Amofa en Del Fabro. Ook spits Michiel Kramer was vanwege een blessure nog niet inzetbaar.
Brood liet de jeugdspelers Xander Severina en Cain Seedorf debuteren in de basis.

De uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen FC Utrecht eindigde nog in 1-1. Het Haagse doelpunt kwam op naam van Michiel Kramer.

FC Utrecht was in het Cars Jeans Stadion heer en meester, en wandelde makkelijk door de Haagse verdediging heen. In de 10e minuut kwam Utrecht al op voorsprong door een doelpunt van Kerk. En 7 minuten later was het al 0-2 door Van Evereem.
De ploeg uit de Domstad had daarna nog een grote kans toen Ramselaar op de lat schoot en in de rebound Mahi net over schoot.
Debutant Severina wist nog een uithaal te forceren, maar de bal kwam in de knuisten van de Utrechtse keeper.
Vlak voor rust gooide Boussaid de wedstrijd al in het slot toen hij de 0-3 op het scorebord zette.

Na de rust bracht Brood Pascu, De Boer en Arweiler in het veld voor Gomelt, Severina en Pascu.
ADO wist met De Boer, Pascu en Kishna  nog een paar speldenprikjes uit te delen, maar het was niet genoeg. Tot Arweiler, die door ADO gehuurd wordt van FC Utrecht,  na een lange bal van Van Ewijk tegen zijn eigen club scoorde: 1-3.
Maar zoals zo vaak als ADO al eens weet te scoren, kon het niet lang van het doelpunt genieten, omdat de bal weer binnen een minuut aan de andere kant in het net lag. Maher liet met een fraai afstandschot keeper Fraisl kansloos: 1-4.
In het laatste kwartier kwam debutant Esajas voor debutant Seedorf in het veld en Castillo voor Kemper, maar het mocht allemaal niet baten. Het was dat Utrecht verzuimde om de score verder uit te bouwen, want ADO bood bitter weinig tegenstand.

Vrijdag staat de volgende wedstrijd al op het programma. Dan speelt ADO uit tegen Vitesse.