Datum plaatsing: 21-03-2021 22:24:00

Verslag: Ajax geeft ADO geen schijn van kans

Zondagavond speelde ADO Den Haag uit tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd, waarin ADO Den Haag kansloos was met 5-0.

ADO Den Haag trainer Ruud Brood bracht vier wijzigingen in de basisopstelling aan. Michiel Kramer en Marko Vejinovic zijn geblesseerd en verder verklaarde Brood voor de wedstrijd dat hij voor Gomelt koos, omdat hij lengte en meer fysiek in zijn team wilde.

Van tevoren was de verwachting al dat ADO als (voor)laatste van de ranglijst tegen de nummer een het lastig zou krijgen.

ADO Den Haag keeper Fraisl, die deze wedstrijd ook aanvoerder van het team was, kreeg in de eerste helft al vier doelpunten om zijn oren. De doelpuntenmakers Rensch, Brobbey, Alvarez en Tadic wisten de verdediging van ADO steeds makkelijk te omzeilen.

Na de thee kwamen Kemper en Arweiler in het veld voor de in de kleedkamer achtergebleven Familio Castillo en Adekanye. Ajax speler Klaassen prikte in de 50e minuut nog even de 5-0 in het doel, maar nadat Ajax-trainer Ten Haag ook een aantal wissels doorvoerde bleef een groter doelsaldo uit.

Ook Brood liet nog wat vers bloed op het veld komen: Goossens, Pascu en Philipp wisselden Gomelt, El Khayati en Philipp in het laatste kwartier af. Maar de wedstrijd zat al in het slot en ADO mocht nog blij zijn dat het bij de 5-0 bleef.

Volgende week worden er vanwege interlandwedstrijden geen competitiewedstrijden gespeeld.

Op zondag 3 april speelt ADO thuis tegen FC Utrecht.