volkskrant.nl

Datum plaatsing: 30-09-1935 21:34:00

Ajax geeft ADO geen enkele kans

Al waren de terreinomstandigheden gisteren geheel in het voordeel van Ajax, dit neemt niet weg dat de Amsterdamse voorhoede weer ouderwets op dreef was zodat men kan zeggen dat de Ajax-machine weer op volle toeren draaide.

Ajax had Roeg en Volkers weer in de voorhoede opgenomen hetgeen een geduchte verbetering bleek. Van begin af gaf Ajax de toon aan en had A.D.O. weinig in te brengen. Reeds na vijf minuten hadden de Amsterdammers een 3-0-voorsprong en was de strijd reeds gestreden, hetgeen voor Ajax een geweldige morele ruggesteun was.

Reeds kort na 't begin joeg van Reenen een voorzet van Fischer in het net, even later was het Blomvliet die den Haagsen doelman verschalkte en voor er vijf minuten verstreken waren had Roeg het derde doelpunt gescoord. De A.D.O.- aanval kwam slechts Sporadisch in actie; aan de overzijde kopte Roeg nr. vier in het net.

Hierna slaagde Beukel er in met een ver schot een tegenpunt te scoren doch nog voor rust maakte Roeg de vijfde goal. Ook na de rust bleef het spelbeeld onveranderd, keer op keer gaf Volkers prima passes waarvan Roeg en van Reenen en Blomvliet konden profiteren. Blomvliet zorgde al spoedig voor het zesde doelpunt (6-1), terwijl van Reenen zich al bijzonder verdienstelijk maakte door de nog resterende drie doelpunten voor zijn rekening te nemen (9-1).