Datum plaatsing: 13-03-2021 21:03:00

Verslag: ADO verliest van Heracles en stevent af op degradatie

ADO Den Haag verloor zaterdagavond thuis in eigen huis met 1-2 van Heracles Almelo en lijkt daarmee op directe degradatie af te stevenen. En alleen door een wonder zou ADO Den Haag nog de play-offs kunnen halen.

ADO Den Haag beleeft momenteel barre tijden. Niet alleen zit de club in financiele nood, maar ook de resultaten op het veld stellen teleur. Daar komt nog bij dat Willem II, de directe concurrent, vanmiddag drie punten pakte en daardoor zes punten voorstaat op ADO. Dus er moest hoe dan ook gewonnen worden door ADO om aansluiting te houden.

De wedstrijd zou dus spannend moeten zijn, maar dat was in de eerste helft zeker niet het geval. Na een kwartier speeltijd profiteerde Heracles bijna van slordig balverlies van Pinas, maar Fraisl bracht redding.
Vlak voor rust was het bijna raak voor ADO. Een inzet van El Khayati werd echter van de doellijn gehaald door Heracles speler Propper. In dezelfde minuut moest Fraisl nog handelend optreden na een doelpoging van Vloet.

Vlak na de rust leek Heracles op voorsprong te komen, nadat Fadiga de bal achter Fraisl had gewerkt, maar ADO ontsnapte aan een voorsprong van de tegenpartij. Het doelpunt werd namelijk na lang wikken en wegen wegens buitenspel door de VAR afgekeurd.
Trainer Brood wisselde in de 63 minuut El Khayati, Kishna en Vejinovic voor Mokhtar, Adekanye en Gomelt.
De net in het veld gekomen Adekanye werd even later in de 16 meter onderuit gehaald, maar zowel scheidsrechter Martens als de VAR zagen er vreemd genoeg geen penalty in.
Een paar minuten later kwam ADO dan toch op voorsprong. Na een snel genomen inworp, waardoor de tegenpartij werd verrast kopte Besuijen op de paal en werkte Heracliet Fadiga de bal achter zijn eigen doelman: 1-0.
Lang kon ADO niet van de voorsprong genieten want vier minuten later zette Bakis de stand gelijk.
In de 83e minuut maakte Vloet, de zoon van oudtrainer Vloet waaronder ADO in 2008 promoveerde, het leed voor ADO nog erger: 1-2. Dat werd ondanks de ruim 6 minuten blessuretijd de eindstand.

ADO bleef met lege handen en vijf gele kaarten rijker achter. Met nog acht wedstrijden te gaan en een aantal wedstrijden die zeker niet de makkelijkste zijn wordt de situatie nu wel erg pijnlijk. Er moet wel een wonder gebeuren, wil ADO in de eredivisie blijven.
Volgende week zondag 21 maart wacht alvast de moeilijke wedstrijd in de Johan Cruyff Arena.